SIGURAN POSAO PRIVLAČI ĐAKE: Za buduće industrijske krojače stimulacija 5.000 dinara

Z. R.

21. 06. 2021. u 06:17

SVRŠENIM osnovcima Tehnička škola u Odžacima nudi upis na smer industrijskog krojača po modelu dualnog obrazovanja u saradnji s kanadskom kompanijom "Magna siting", koja proizvodi presvlake za automobilska sedišta.

СИГУРАН ПОСАО ПРИВЛАЧИ ЂАКЕ: За будуће индустријске кројаче стимулација 5.000 динара

Foto D. P.

Očekuje se i ove godine veliko interesovanje za taj obrazovni profil, uveden pre četiri godine kako bi se obezbedio kadar neophodan firmi koja je svoj pogon u Odžacima otvorila 2013. godine. Prve godine se na taj smer upisalo 20 učenika, a u septembru će u klupe moći da sedne 30 budućih industrijskih krojača.

Privlačnost ovog trogodišnjeg profila je u tome što je svim učenicima obezbeđena mesečna novčana stimulacija od 5.000 dinara i mogućnost stalnog zaposlenja odmah po završetku školovanja.

- Tako je bilo dosad, a garanciju i za nove upisnike pružio je Mihael Koler, jedan od vodećih menadžera "Magne" za Evropu - predočila je direktorka TŠ Snežana Lučar.

Prema njenim rečima, učenici na praksi pored stručnih znanja stiču i socijalne veštine, kao što su komunikacija sa kolegama, odnos prema poslu i kompaniji i ponašanje na radnom mestu. Ona napominje da "Magna" nije obavezala učenike da po završetku školovanja rade u njenim pogonima, iako se očekuje da više od 90 odsto iskoristi šansu i zaposli se u toj kompaniji.

- Profil je takav da se učenici ne osposobljavaju samo za šivače u jednoj fabrici, nego u celoj tekstilnoj industriji. Moći će da pokrenu i sopstveni biznis, primenjujući znanje iz preduzetništva, koje imaju kao obavezan predmet - rekla je direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna