NOVOVAROŠANE BRINU NEZVANI GOSTI: Jazavci špartaju centrom grada

A.Rovčanin

19. 06. 2021. u 15:49

ŽITELJI šireg centra Nove Varoši, već duže od deset dana, strepe za svoju bezbednost, zbog nekoliko jazavaca, koje skoro svakodnevno viđaju kako špartaju gradskim ulicama.

НОВОВАРОШАНЕ БРИНУ НЕЗВАНИ ГОСТИ: Јазавци шпартају центром града

Foto: EPA

Nezvani gosti, prema trdnjama građana, iz zlatarskih vrleti u potrazi za hranom, doselili su se u krug zatvorene fabrike "Sloga", odakle "patroliraju" centrom grada. O nesvakidašnjim posetiocima, ove planinske varošice obavešteno je lokalno Lovačko udruženje, čiji je zadatak da brine o divljačima, ali i policija.

Nezvani gost - jazavac, poslednjih desetak dana uliva strah Novovarošanima. Iako je pretežno noćna životinja, meštani kažu da dva jazavca viđaju i preko dana kako pretrčavaju gradske ulice.

- Ne znam ni sam otkud su se u naš grad jazavaci doselili, kada su tu zgrade, kuće, ulice, a non stop se čuje i buka automobila i dečja graja. Pretpostavljam da su došli sa Zlatara i da su se naselili u zatvorenoj fabrici "Sloga". To su odrasle jedinke, od 15 do 20 kg teške. Mislim da su jako opasne životinje zbog svojih kandži i zuba, što nam uliva strah, naročito brinemo za svoju decu. Obavestili smo Lovačko udruženje od kojeg očekujemo da reaguje i da uhvati divlje životinje, a zvali smo i policiju – u dahu priča meštanin Nove Varoši, čija kuća se nalazi nedaleko od fabrike "Sloga".

Novovarošani se nadaju, brzoj reakciji čelnika lovačkog udruženja, i apeluju na njih da uklonie divljač sa gradskih ulica, kako bi ponovo deca mogla bezbrižno da se igraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)