NE NAMERAVA DA STANE: Zoran Kostadinović iz Zrenjanina sto puta dao krv i zasluženo dobio priznanje za humanost

B. GRUJIĆ

18. 06. 2021. u 08:25

Zrenjaninac Zoran Kostadinović (54) istinski je heroj grada na obalama Begeja, jer je stotinu puta dobrovoljno dao krv, a za svoj podvig je na Svetski dan dobrovoljnih davalaca, dobio specijalno priznanje, koje mu je u Baroknoj sali Gradske kuće uručio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

НЕ НАМЕРАВА ДА СТАНЕ: Зоран Костадиновић из Зрењанина сто пута дао крв и заслужено добио признање за хуманост

Zoran Kostadinović sa Sašom Santovcem / Foto Grad Zrenjanin

- Iskreno sam zadivljen, Zoranu svaka čast i ovo priznanje grada Zrenjanina je samo mrvica u odnosu na njegovu hrabrost, humanost i odvažnost da uvek bude tu, kada je potrebno - istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Zoran Kostadinović je preduzetnik, a sebe smatra samo običnim građaninom, koji voli rodni grad i ljude koji žive u njemu.

- Zaista nikada nisam razmišljao o priznanjima i nagradama za ono što činim ljudski i čovečno - započinje priču Zoran, uz impresiju da mu je sve prijalo na svečanoj dodeli i da je video ljude koje sreće kada daje krv.

Dragan Dimić, Milan Milin, Dragan Vrućinić i Zoran Popović, takođe svi Zrenjaninci, do sada su 75 puta dali krv i na dobrom su putu da dostignu Zoranov rekord, ali apsolutni rekorder ne misli da stane, nastaviće, kaže u ritmu četiri puta godišnje, da daje krv, sve dok ga zdravlje služi.

- Krv je dragocena i uvek treba imati na umu da će makar i kap nekome spasti život - nastavlja Zoran, koji je po povratku iz vojske 1989, prvi put dao krv, uz napomenu da je osećaj uvek isti i kada je prvi put seo u stolicu, a i sada kada je iskusan davalac.

DOBROTA NA STRANICAMA "NOVOSTI"

Zoran kaže da nikada nije imao problema i da se nijednom nije desilo da mu je posle davanja krvi bilo loše, a to je dokaz da sam zdrav ko dren i lepo je što je tako.

- Do 150 puta idem sigurno, a za posle ćemo videti - kaže na kraju Zoran, uz napomenu da redovno čita "Večernje novosti" i da mu je drago što će se o njemu čuti u omiljenom dnevnom listu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Izmene u saobraćaju zbog radova na pojedinim putnim pravcima