STIGAO "REANOMOBIL": Vredna donacija Domu zdravlja Kraljevo

G.Ć.

17. 06. 2021. u 12:18

ZAHVALjUJUĆI donaciji koja je nedavno realizovana preko USAID i UNDP, a koju je američki ambasador Entoni Godfri u ponedeljak uručio ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, u kraljevački Dom zdravlja stiglo je najsavremenije sanitetsko vozilo, takozvani reanomobil namenjen Službi hitne pomoći ove ustanove.

СТИГАО РЕАНОМОБИЛ: Вредна донација Дому здравља Краљево

Foto: G. Šljivić

- Vozilo je u potpunosti opremljeno i to je veliko olakšanje za sve nas koji se bavimo urgentnom medicinom. Od opreme tu su nosila, defibrilator, aspirator, kardiloška stolica, pneumatske udlage, okovratnici, sve u ukupnoj vrednosti oko 50.000 evra - kaže dr Olivera Kurćubić, v.d. načelnica Službe hitne pomoći DZ Kraljevo.

Prema njenim rečima, uz ovo vozilo, u kraljevačkom DZ uskoro očekuju još jedan novi sanitet, donaciju japanske ambasade, što će upotpuniti vozni park i omogućiti brže i efikasnije pružanje urgentne medicinske usluge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni