DAN BEZ NOVOOBOLELIH: Epidemija se smiruje u Gornjem Milanovcu

Novosti online

14. 06. 2021. u 14:03

NEMA potvrđeno obolelih od korona virusa tokom poslednja 24 sata – potvrđuje danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ: Епидемија се смирује у Горњем Милановцу

Foto: M.B.

Ukupan broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije je 3.342 (za sada, još nema izveštaja koliko njih, od tog broja, je izlečeno, a do ovog izveštavanja važi broj 1.575 izlečenih).

Tokom minulog vikenda, prema podacima iz Doma zdravlja, u Kovid ambulanti pregledano je 68 lica, urađena su 34 antigenska testa, uzeto pet nazofaringealnih briseva.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno je zaražena 3.342 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije protiv kovida-19 u ovom kraju, do sada je, prema sopstvenom izboru od četiri raspoloživa cepiva vakcinisano ukupno 15.215 za imunizaciju zainteresovanih lica, revakcinisano ih je 13.551.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri