PREKIDI U ISPORUCI VODE: Unapređenje vodosnabdevanja u Novom Sadu

Lj. P.

13. 06. 2021. u 12:16

UGRADNjA novog šahta na jednu od ulaznih cevi u Fabrici vode U Novom Sadu postavljene prilikom izgradnje aeratora 1980. godine, počinje u ponedeljak, 14. juna.

ПРЕКИДИ У ИСПОРУЦИ ВОДЕ: Унапређење водоснабдевања у Новом Саду

Foto Ž. Knežević

Dok budu trajali radovi očekuje se slabiji pritisak i moguć nestanak vode u distributivnom sistemu. S obzirom na to da će se ka korisnicima isporučivati 850 litara umesto 1.250 litara u sekundi, zbog zatvaranja jednog dovodnika, pad u sistemu vodosnabdevanja moguć je od ponedeljka do četvrtka, odnosno od 14. do 17. juna. Radovi će se odvijati bez prekida, danonoćno, kako bi se završili u što kraćem roku.

Nakon 41 godine, kako navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“, ovi radovi su neophodni i predstavljaju najbolje rešenje za buduće redovno održavanje postojećeg sistema vodovoda.

Vremenom, usled svakodnevne eksploatacije, na unutrašnjosti cevi talože se naslage što smanjuje njihov prečnik, te dovodi do otežane distribucije sirove vode, opterećenja sistema za preradu i povećanja potrošnje električne energije.

- Ova investicija će omogućiti tehnički jednostavnije i vremenski kraće ispiranje dovodnika sirove vode, kao i veći protok u pogon za preradu – navode u „Vodovodu“.

- Ugradnja šahta na dovodniku ključna je za sigurnije vodosnabdevanje sa izvorišta i deo je pripreme za kvalitetnu i stabilnu sezonu vodosnabdevanja.

Ovi poslovi su deo planskog unapređenja i redovnog servisiranja tehničkog sistema kojima se obezbeđuje stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, veći protok vode kroz dovodnike u pogonu za preradu i visok nivo kvaliteta vode.

Iz „Vodovoda“ apeluju na korisnike za razumevanje i strpljenje, kao i za racionalnu potrošnju značajno smanjene količine prerađene vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju