TRI PACIJENTA U CRVENOJ ZONI: Nijedan pozitivan test na korona virus

M. B.

11. 06. 2021. u 14:11

NA Grudnom, sada jedinom odeljenju „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu (jer su iz nje izašli Interno i Neurologija) leče se tri pacijenta.

ТРИ ПАЦИЈЕНТА У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ: Ниједан позитиван тест на корона вирус

Foto: M. B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, sva tri imaju negativan PCR test na kovid-19. U poslednja 24 sata, dva pacijenta su otpuštena na kućno lečenje – izjavio je jutros dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Poslednji podaci iz milanovačkog Doma zdravlja o ukupnom broju zaraženih u ovom aktuelnom „piku“ epidemije su: jedna osoba pozitivna je na korona virus. Tako, njihov ukupan broj za sada iznosi 3.341, od kojih je izlečeno 1.575.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno je zaražena 3.341 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije protiv koroona virusa u ovom kraju, do sada je vakcinisano ukupno 15.154, revakcinisano ih je 13.155.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)