KANDIDATI ZELENIH OBMANULI GRAĐANE NOVOG NASELJA: Skupljali potpise za krečenje fasada, pa se kandidovali za MZ

Novosti online

10. 06. 2021. u 12:00

STANOVNICI MZ Gavrilo Princip na Novom naselju smatraju da su obmanuti i masovno povlače potpise članovima neformalne grupe građana “Za zeleno Novo naselje” koji su se kandidovali za izbore za mesnu zajednicu. Građani tvrde da su potpise dali za uređenje fasada i za očuvanje zelenih površina, a da nisu potpisali ničiju kandidaturu za izbore za mesnu zajednicu.

КАНДИДАТИ ЗЕЛЕНИХ ОБМАНУЛИ ГРАЂАНЕ НОВОГ НАСЕЉА: Скупљали потписе за кречење фасада, па се кандидовали за МЗ

Foto: Printskrin

O tome da su obmanuti, veliki broj građana je obavestio nadležnu Komisiju za sprovođenje izbora i opoziva mesne Zajednice Gavrilo Princip i Gradsku upravu za opšte poslove. U pisanim izjavama, u koje je naša redakcija imala uvid građani Novog naselja iz Mesne zajednice Gavrilo Princip decidirano navode da nisu podržali kandidate za izbore za MZ, već da su svoj potpis dali za uređenje fasada. Oni od komisije traže da njihove potpise izuzme iz izbornog procesa.

– Politika me ne interesuje. Ali nedopustivo je da se mladi ljudi, koji se predstavljaju kao nekakva alternativa služe prljavim trikovima koje

koriste samo okoreli politički prevaranti, kojih smo se nagledali i naslušali u prethodnim decenijama. Od komisije koja kontroliše zakonitost izbornog procesa da nas zaštiti i tražimo da naši potpisi ne
mogu biti korišćeni ni u kakve svrhe, jer su uzeti na prevaran način. A razmišljamo da podnesemo i krivične prijave – rekao je za naš portal
jedan od građana koji su podneli prigovor komisiji. On je želeo da ostane anoniman.

– Plašim se da će me uznemiravati i šikanirati. Ako su spremni da na prevaru uzmu moj potpis, spremni su i za mnogo veće prevare – kaže naš sagovornik.

Član gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić izjavio je da je Gradska uprava za opšte poslove zaprimila zapisnik od Komisije sprovođenje izbora i opoziva Mesne zajednice Gavrilo Princip u prilogu kojeg se nalaze potpisane i overene izjave građana da povlače svoje potpise.

– Svi građani u svojim prigovorima navode da su bili obmanuti i da im je pogrešno bila predočena svrha korišćenja potpisa – rekao je Amidžić.

(NSuživo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije