LEPE VESTI IZ NOVOG SADA: U studentskim domovima već mesec dana nema obolelih od korone

Tanjug

06. 06. 2021. u 16:29

VEĆ mesec dana u studentskim domovima u Novom Sadu nije registrovan nijedan slučaj obolevanja od Kovida-19.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ НОВОГ САДА: У студентским домовима већ месец дана нема оболелих од короне

Foto: NSEPK J.Ivanović

U 10 novosadskih studentskih domova živi više od 3.000 studenata.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović ističe da su studenti sve vreme trajanja pandemije bili disciplinovani, a da je do rapidnog poboljšanja situacije i potpunog nestanka korone iz studentskih domova došlo nakon što je grad pokrenuo kampanju za vakcinaciju mladih.

- Studentski centar se sa zadovoljstvom uključio u kampanju grada Novog Sada "Život te zove". Naš stav od početka proglašenja pandemije bio je da studenti, kao najaktivniji deo stanovništva sa najvećim brojem socijalnih konatakata, imaju značajnu ulogu u suzbijanju širenja virusa. Brojke nas raduju, ali ćemo i u narednom periodu nastaviti da vodimo računa o strogom poštovanju mera, i nastavićemo s apelima za vakcinaciju - rekao je Martinović.

Svi studentski domovi redovno su dezinfikovani tokom trajanja pandemije, a u saradnji s novosadskom "Cilonizacijom" obavljane su i periodične detaljne deizinfekcije rastvorom vodonik peroksida.

Radi pomoći studentima, Studentski centar je uveo i specijalizovani volonterski kol centar koji je tokom trajanja pandemije pomagao studentima koji su se nalazili u izolaciji da dobiju hranu, lekove i literaturu za učenje.

A u saradnji s Gradskom bibliotekom realizovan je projekat "Knjiga na klik" koji studentima omogućava da na imejl dobiju neophodnu stručnu literaturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)