NAJAVLJENA POMOĆ PARAĆINSKIM VATROGASCIMA: Predsednik opštine Vladimir Milićević obišao Vatrogasno-spasilački vod

Z. Rašić

05. 06. 2021. u 21:25

OPŠTINA Paraćin u narednom periodu pružiće pomoć opremanju Vatrogasno-spasilačkog voda jer je on veoma bitan za građane i opštinu, interveniše u najtežim situacijama, a akcenat će biti i na pomoći Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, najavio je predsednik te opštine Vladimir Milićević prilikom posete paraćinskim vatrogascima.

НАЈАВЉЕНА ПОМОЋ ПАРАЋИНСКИМ ВАТРОГАСЦИМА: Председник општине Владимир Милићевић обишао Ватрогасно-спасилачки вод

Foto: Opština Paraćin

Cilj ovog obilaska bio je uvid u tehničke i ljudske resurse kojim vatrogasni vod raspolaže, kako bi mu se pružila podrška i pomoć u okviru nadležnosti lokalne samouprave. Milićević se zahvalio vatrogascima na odgovornosti i tome što prvi izlaze na teren kad treba pomoći stanovništvu, a saradnja i komunikacija lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije je neophodna i uvek je bila dvosmerna, pa i za vreme vanredne situacije, dodao je Milićević.

Foto: Opština Paraćin

On je najavio da će Opština izdvojiti sredstva i za opremu za Dobrovoljno vatrogasno društvo, te da će nastojati da nabavi za njih vatrogasno vozilo, tako da će u saradnji Vatrogasno-spasilačkog voda i Društva biti obezbeđeno pravovremeno reagovanje u svim situacijama koje su opasnost za građane.

Dobrovoljno vatrogasno društvo je udruženje građana, ali u narednom periodu, nakon dodatnog opremanja, treba da bude „produžena ruka“ profesionalnim vatrogascima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani