DVOJE NOVOOBOLELIH: U "Crvenoj zoni" devet pacijenata

Milorad Bošnjak

01. 06. 2021. u 15:45

POVEĆAVA se broj pacijenata na Grudnom odeljenju, od pre nekoliko dana jedinom od ukupno tri odeljenja „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u kojoj se sada leči njih devet – četiri više, nego juče.

ДВОЈЕ НОВООБОЛЕЛИХ: У Црвеној зони девет пацијената

Foto: M. B.

Srećom, preminulih u toj zoni nema. Za sada, malobrojni su i novozaraženi kovidom-19, kojih po podacima Doma zdravlja ima dvoje.

Grudno odeljenje je danas jedino postojeće u „crvenoj“ zoni ove bolnice, jer su iz nje izašli Interno i Neurologija.

- Prema preseku od jutros u osam sati, od devetoro pacijenata, korona virus je potvrđen kod petoro, dva su negativna, dva čekaju rezultate testiranja. U protekla 24 časa primljene su na lečenje tri osobe sa simptomima, koji ukazazuju na moguću infekciju korona virusom, otpuštanja pacijenata na kućno lečenje nije bilo – izjavio je jutros dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Po podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, nakon tri uzastopna dana bez ijednog pacijenta, potvrđenog na zarazu kovid-19, danas je saopšteno, da ih ima još dvoje. Ukupan broj obolelih od te zaraze, u aktuelnom piku epidemije, ovde je zvanično 3.325.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.325 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije u ovom kraju, po zvaničnim podacima, do juče je vakcinisano ukupno 14.840 za to zainteresovanih lica, a od njih drugom dozom vakcine 11.796.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024