PATROLE OPET NA BICIKLIMA: Na ulicama Novog Sada policija na dva točka

Lj. P.

29. 05. 2021. u 09:20

VEĆ pomalo zaboravljena slika od pre nekoliko godina - policijske patrole na biciklima, ponovo se može videti na ulicama Novog Sada.

ПАТРОЛЕ ОПЕТ НА БИЦИКЛИМА: На улицама Новог Сада полиција на два точка

Foto Lj. P.

Od nedelje, trenutno dve patrole, odnosno četiri policajca, na dva točka obilaze Sunčani kej na obali Dunava, Štrand, Trg slobode, Trg republike i prostore između velikih stambenih blokova.

Objašnjavajući zbog čega su ponovo uvedene biciklističke patrole, Momčilo Sovilj, pomoćnik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu, kaže da je iskustvo pokazalo da su dale značajne rezultate na područjima koja su nepristupačna za motorna vozila a sa druge strane su velika za pokrivanje pešačkim patrolama. Cilj je prevencija, ali i da čuvari reda budu vidljiviji građanima.

- Ove patrole ne samo da mogu brzo da deluju ukoliko uoče da se čini krivično delo, već je njihovo prisustvo i preventivno - rekao je Sovilj, ističući da im se građani mogu obratiti u svakom momentu ukoliko im je potrebna pomoć. Naše strateško opredeljenje je da i na ovaj način policiju približimo građanima, a suština je da budemo mobilni i da nas građani vide na ulicama.

PRVI PUT 2013.

INAČE, na području Policijske uprave u Novom Sadu, biciklističke patrole su prvi put uvedene 2013. godine i to u Policijskoj stanici Stari grad, a godinu dana kasnije i u Policijskoj ispostavi Detelinara.

Biciklističke patrole su ranije ostvarile dobre rezultate na suzbijanju krivičnih dela u vezi sa drogama, pronalazili su hladno oružje, ali i osobe za kojima se tragalo.

Policajci koji će patrolirati na biciklima, što se tiče opreme ne razlikuju se od svojih ostalih kolega, ali će njihova uniforma biti u skladu sa vremenskim prilikama. To znači da će u letnjim mesecima imati šortseve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju