VELIKA POMOĆ: Škole u Novom Kneževcu dobile novu opremu za kuhinje

R.Š.

25. 05. 2021. u 20:27

NOVU opremu za kuhinje, vrednu oko 7.000 evra, dobilo je svih pet osnovnih škola na području opštine Novi Kneževac. Nabavljena je u okviru projekta IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, koji sufinansira Evropska unija. EU je obezbedila 85 odsto sredstava, a ostatak opština Novi Kneževac iz svog budžeta.

ВЕЛИКА ПОМОЋ: Школе у Новом Кнежевцу добиле нову опрему за кухиње

Foto: Opština Novi Kneževac

U zavisnosti od potreba svakog objekta, škola u Kneževcu, kao i škole u Srpskom Krsturu, Banatskom Aranđelovu, Đali i Majdanu, dobile su nove kombinovane frižidere, štednjake, mikrotalasne pećnice, mašine za pranje posuđa, aspiratore i stolove i stolice za trpezarije. Osim opreme za kunje, projekat "Programi fizičkog vaspitanja i zdrave ishrane (Popaj)" podrazumeva i nabavku opreme za fizičko vaspitanje.

- Krajem leta biće organizovan Festival “Popaj” koji ćemo realizovati u saradnji sa partnerima u ovom projektu, Naučnim institutom za prehrambene tehnologije iz Novog Sada i Univerzitetom Gal Ferenc iz Segedina u Mađarskoj. Biće to nova turistička manifestacija kod nas – najavio je dr Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Kneževac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna