TENISER IZBEGAO TRAGEDIJU: Dva dana posle njegovog rođenja granata pogodila u bolnicu

Novosti online

12. 05. 2021. u 11:54

BOSANSKOHERCEGOVAČKI teniser Damir Džumhur je u srpskoj javnosti osim po sportskim kvalitetima poznat i po vezama sa srpskim lepoticama.

ТЕНИСЕР ИЗБЕГАО ТРАГЕДИЈУ: Два дана после његовог рођења граната погодила у болницу

FOTO: AP

Ipak, malo ljudi zna da je u ratnom Sarajevu umalo izbegao tragediju kao novorođenče!

Džumhur je rođen u Sarajevu za vreme rata u toku raspada Jugoslavije i to 20. maja 1992. godine.

On je u intervjuu za hrvatski "Večernji list" otkrio da cela njegova porodica ima hrvatsko državljanstvo, ali i da je malo nedostajalo da tokom rata izgubi život samo par dana po rođenju.

"Hvala Bogu, ne sećam se skoro ničega. Retke su scene iz tih ratnih godina kojih se ja sećam. Rat se završio kad sam napunio četiri godine, tako da većinu toga znam samo iz priča oca i majke", počeo je Džumhur.

On je potom ispričao kako je bio blizu tragedije.

"Opsada Sarajeva započela je u aprilu 1992. a ja sam se rodio 20. maja u bolnici na Koševu. Moj tata je za to vreme bio u Konjicu, u Sarajevo se nije moglo ući, pa je po mene i mamu dan posle rođenja došao moj stric. A već 22. maja ta bolnica je bila granatirana", priča Džumhur.

"Otac me nije video prvih 11 meseci, ušao je u Sarajevo na neki ludi način jer tada su svi bežali iz Sarajeva. Te prve dve godine bile su i najteže ratne godine, a mi smo neko vreme stanovali kod strica i strine. I tako, nikad nismo napustili Sarajevo. Možda i zato što moji roditelji nisu mislili da će sve to tako dugo trajati. A ono što mi je neverovatno, moji roditelji kad govore o tome nikad se ne žale, nikad ne kukaju", rekao je Džumhur.

Teniser koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu kaže da u njegovoj porodici svi imaju hrvatsko državljanstvo preko njegovog dede po ocu.

"Imali smo problema s BiH pasošem, do pre 10 godina bila nam je potrebna viza za mnoge zemlje, a s hrvatskim pasošem moglo se lakše putovati. I brat je tako došao na jedan turnir s hrvatskim pasošem, na ATP-u su stavili hrvatsku zastavu i tako je ostalo."

(Mondo)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)