BRUKA! NADALU TROFEJ, NOVAK NI NA MAPI: DŽaba prvo mesto i rekordi, Španca nagradili kao najboljeg (VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2021. u 22:08

NOVAK Đoković je prvi na svetu, osvojio je prvi grend slem u sezoni i prestigao Rodžera Federera po broju nedelja na prvo mestu ATP liste, ali je Laureus nagrada za najboljeg sportistu u 2021. godini otišla Rafaelu Nadalu.

БРУКА! НАДАЛУ ТРОФЕЈ, НОВАК НИ НА МАПИ: Џаба прво место и рекорди, Шпанца наградили као најбољег (ВИДЕО)

FOTO: EPA

- Još jedna neverovatna godina za Rafaela koji je dostigao vrhunac u oktobru na Rolan Garosu. Pobedio je u finalu bez izgubljenog seta, došao do 100 pobeda na tom turniru i do 13. titule, kao i izjednačenja rekorda od 20 osvojenih grend slemova - navodi se u odluci za dodeljivanje ove nagrade.

- Za mene je lično naravno 13. titula na Rolan Garosu i izjednačenje rekorda sa 20 osvojenih grend slem titula sa Rodžerom Federerom nezaboravan momenat - istakao je u obraćanju Rafael Nadal. 

Novak Đoković ne samo da nije osvojio nagradu, već nije bio ni nominovan!

Nadal je pobedio u konkurenciji u kojoj su bili i  Džošua Čeptegei (atletika), Lebron Džejms (košarka), Luis Hamilton (Formula 1), Robert Levandovski (fudbal) i Arman Duplantis (atletika), a ovo mu je prva Laureus nagrada. 

Novak je osvajao Laureus četiir puta, a poslednji put mu je to pošlo za rukom 2019. godine. Rodžer Federer je šest puta osvajao ovaj trofej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)