MEDVEDEV PREŽIVEO FOKINU: Ruski teniser ostvario prvu pobedu na madridskoj šljaci u karijeri

Novosti online

05. 05. 2021. u 13:58

TREĆI reket sveta Danil Medvedev vratio se na teren posle preležanog kovida i ostvario tešku pobedu u drugom kolu masters turnira u Madridu. Rus je posle preokreta u tri seta savladao Alehandra Davidovič-Fokinu 4:6, 6:4, 6:2

МЕДВЕДЕВ ПРЕЖИВЕО ФОКИНУ: Руски тенисер остварио прву победу на мадридској шљаци у каријери

Foto AP

Španac je rešio prvi deo igre u svoju korist, iako je prvi brejk u petom gemu napravio Medvedev. Fokina je odgovorio u narednom gemu, da bi onda u desetom gemu iskoristio drugu set loptu na servis rivala za vođstvo od 1:0.

Kako je meč odmicao tako je i Medvedev bio sve bolji. Napravio je brejk u trećem gemu, ali je prednost izgubio u šestom kada je Fokina izjednačio na 3:3. Ipak Rus u narednom gemu ponovo oduzima servis protivniku. Sada šansu ne propušta i dolazi do izjednačenja.

U odlučujućem setu igrao je samo Medvedev. Od 1:0 za rivala vezao je pet gemova. Fokina je do kraja uspeo samo da osvoji još jedan gem, pre nego što je finalista Australijan opena sigurnim servis gemom overio plasman među 16 najboljih.

Naredni rival Medvedevu biće Čileanac Kristijan Garin, koji je lako izašao na kraj sa Nemcem Kepferom 6:3, 6:4.

Mesto u osmini finala obezbedio je i Aslan Karacev koji blista ove godine. On je u tri seta je bio bolji od Argentinca Dijega Švarcmana 2:6, 6:4, 6:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba