ĆORIĆ NAHVALIO "VELIKU TROJKU": Zadivljujuće je igrati protiv njih, mnogo sam naučio iz tih okršaja

Novosti online

04. 04. 2021. u 18:26

HRVATSKI teniser Borna Ćorić može da se pohvali da je pobeđivao najveće igrače "belog sporta", a ističe da mnogo voli da igra protiv "velike trojke".

ЋОРИЋ НАХВАЛИО ВЕЛИКУ ТРОЈКУ: Задивљујуће је играти против њих, много сам научио из тих окршаја

Foto: EPA-EFE/Koen Suyk

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer dominiraju u poslednjoj deceniji svetskim tenisom i 24-godišnji Zagrepčanin ima priliku da uči od njih kako tako dugo ostati na vrhu.

Ćorić je odigrao ukupno 14 mečeva protiv njih trojice i zabeležio je učinak od četiri pobede i 10 poraza.

- Zadivljujuće je igrati protiv njih trojice. Naučio sam mnogo iz tih okršaja. Svaki od njih je posebna priča za sebe - rekao je trenutno 24. igrač sveta.

Federera je savladao oba puta, sa Nadalom ima skor 2-2, dok je protiv Đokovića izgubio sva četiri duela, bilo je tu neizvensih mečeva, ali Borna do sada najboljem teniseru sveta nije uspeo da uzme ni set.

Svestan svoje igre, dosta trenira i radi na svom riternu, a od tenisera je koji umeju da rizikuju na protivnički servis.

- To radim ponekad, protiv velikih servera, po mom mišljenu, pametno je raditi tu stvar. Očigledno, igrači poput Novaka Đokovića i drugih sa sjajnim riternom mogu da čekaju i vide gde će loptica ići, za mene je to teže, tako da biram stranu. Čuo sam za tu taktiku od Agasija kada je igrao mečeve sa Ivaniševićem, to je razlog što sam dosta uspešan u tome.

Ćorić je potom istakao da ima još neostvarenih ambicija u tenisu i na njima neprekidno radi.

- Voleo bih jednog dana da osvojim pehar u Umagu, na Kroacija openu, to je turnir u mojoj zemlji. Od velikih svakako Vimbldon i Rolan Garos. Ako bih morao da biram između prvog mesta i grend slema, izabrao bih da osvojim slem - zaključio je Ćorić.

Ostaje da se vidi da li će u ovome uspeti hrvatski teniser, kome je najbolji plasman na ATP listi bio 12. mesto.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!