ĐOKOVIĆ JE REZERVNA VARIJANTA ZA SPEKTAKL U MADRIDU: Nadal pristao, organizatori poslali poziv još jednom teniseru

Novosti online

04. 04. 2021. u 13:25

RAFAEL Nadal je prihvatio poziv da odigra egzibicioni meč na otvaranju stadiona Santijago Bernabeu koji se renovira.

ЂОКОВИЋ ЈЕ РЕЗЕРВНА ВАРИЈАНТА ЗА СПЕКТАКЛ У МАДРИДУ: Надал пристао, организатори послали позив још једном тенисеру

FOTO: EPA

Španski mediji navode da je ideja da se odigra teniski spektakl, na kom bi pao svetski rekord po broju navijača, kada prođe pandemija korona virusa.

Očekuje se 81.000 navijača koliko novi stadion Reala može da primi gledalaca, pod uslovom da se dozvoli da bude toliko ljudi zbog pandemije.

Iako je u prvi mah izgledalo da će Nadal, kao zaštitni znak Španije ali i veliki navijač Reala, “ukrstiti rekete” sa najboljim na svetu Novakom Đokovićem, sada je isplivalo da je prva opcija, ipak, Rodžer Federer, a ukoliko Švajcarac odbije poziv, sledeći na listi je Đoković.

Teško je poverovati da će Švajcarac odbiti ovakvu ponudu, jer pored toga što je dobar prijatelj sa Rafom to je prilika da marketinški dobro zaradi.

Foto EPA

 

Ukoliko se planovi ostvare, biće to najgledaniji teniski meč u istoriji. Nadal i Federer su već postavili rekord u februaru prošle godine: na humanitarnom meču u Kejptaunu bilo je 51.954 navijača.

Novi “Santijago Bernabeu” trebalo bi da bude završen u septembru 2022. godine, a cena renoviranja je veće od 400.000.000 evra.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)