ŠPANCI SIPAJU HVALOSPEVE: Kod Đokovića nema slabe tačke

Novosti online

10. 03. 2021. u 20:39

TRIO Španaca u sastavu: Aleks Koreča, Đordi Areze i Giljermo Garsija-Lopez sipao je pohvale, u razgovoru za "Pais", na račun Novaka Đokovića.

ШПАНЦИ СИПАЈУ ХВАЛОСПЕВЕ: Код Ђоковића нема слабе тачке

FOTO: EPA

Nekadašnji asovi sa Pirineja pričali su za tamošnji dnevni list o konstantnosti našeg asa i poredili ga sa pređašnjim legendama belog sporta.

- Ono što me kod Novaka najviše impresionira je to što gotovo da ne možete da mu nađete slabu tačku. Kada ste, recimo, imali ispred sebe Samprasa ili Agasija, znali ste da imate šanse protiv njih na šljaci, ali kod Novaka nema pukotina. On je u stanju da pobedi svakog, na bilo kojoj podlozi, da igra na najvišem nivou nedeljama. On je kompletan, u svakom pogledu - rekao je Koreča.

Areze, na drugoj strani, Novaka poredi sa legendarnim Čehom.

- Mene podseća na Ivana Lendla. Imaju sličan profil, tu ratničku crtu. Novak dobro zna kako da pronađe svoj mir, a slično Đokoviću, ni Lendla niko nije baš hvalio na ATP turu - poručio je čuveni Španac.

Za Lopeza, pak, nema dileme šta je to što izdvaja srpskog tenisera nad ostalim rivalima.

- Nema vidljivih slabosti koje možete da provocirate. Napredovao je iz godine u godinu i nije izgubio tu glad za uspesima. To me najviše impresionira kod njega. Logično je da ima tu glad, ali nije prestao igrački da evoluira. Uvek zna kako da se, kao niko oko njega, prilagodi uslovima. Ranije je igrao na jedan način, sada je sve drugačije, prilagodio se svemu kao Nadal i Federer - dao je svoj sud Garsija-Lopez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega