"SAMO NEKA SE DERE I OSVAJA GREN SLEMOVE" Ivanišević veruje da će Nole oboriti rekord Margaret Kort po broju mejdžorsa

Novosti online

03. 03. 2021. u 11:29

TRENER Novaka Đokovića goran Ivanišević otkrio je za hrvatsku televiziju šta misli o trci za najboljeg tenisera svih vremena, ali i misteriju sa Australijan opena, kome je svetski broj jedan uputio reči "Kaži nešto, čekam te pola sata" "Šta kašlješ u pi*ku materinu, bre".

САМО НЕКА СЕ ДЕРЕ И ОСВАЈА ГРЕН СЛЕМОВЕ Иванишевић верује да ће Ноле оборити рекорд Маргарет Корт по броју мејџорса

Foto: AP

- Videli smo da je bilo kašljanja, ali to je tri reda iznad mene. Shvatam ga, velika je tenzija. Teško je nešto reći, teren je veliki, sve se primeti. Teško je objasniti, može da se kaže za neke stvari... Shvatam ga, takav je priitsak. Neka se on dere i pobeđuje na Grend slemovima - uz osmeh je izjavio Ivanišević u razgovoru za HRT.

Hrvat to sve razume, istog su mentaliteta, temperamentan je i sam bio kao igrač. On kaže da je saradnja sa Novakom izvanredna.

- Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak nekad ne mora ništa da se kaže, dovoljno je da se pogledamo. Balkanac može trenirati bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati nitko osim Balkanca - dodaje Ivanišević.

Upoređujući Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Đokovića, Ivanišević kaže da su jedan drugoga učinili boljim igračima.

- Ovaj su tenis napravili boljim i zanimljivijim. Svi su pričali o rekordima Margaret Kort i Serene Wilijams, da je to nedostižno, ali možda to dostignu i Novak i Rafa. Ima još do toga jako puno, sve je moguće - zaključio je.

(B92/HRT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna