ALEKS KOREČA: Đoković i Medvedev će ubiti jedan drugog!

Novosti online

20. 02. 2021. u 11:27

Slavni teniser očekuje meč duži od tri sata.

АЛЕКС КОРЕЧА: Ђоковић и Медведев ће убити један другог!

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Pred nama je finale prvog gren slema u godini, Australijan opena, u kome će prvi reket sveta pokušati da drugi put u karijeri veže tri trofeja u nizu i ujedno po deveti put pokori Melburn. 

Protivnik u finalu mu je ruski teniser Danil Medvedev, koji je vezao 20 pobeda u nizu što je pokazatelj njegove savršene forme. Nekadašnji drugi teniser sveta Aleks Koreča očekuje veoma neizvesno finale.

- Mislim da će ubiti jedan drugog! Očekujem veoma dug meč jer imaju slične stilove igre. Obojici će biti potrebni servis, obojica imaju neverovatne bekhende. Forhend – Novak pomera ručni zglob za nijansu više od Danila. Mislim da su oni ogledala jedan drugog, imajju sjajne bekhend dijagonale i mogu da promene ritam po paraleli, a i obojica su izuzetno takmičarski nastrojeni - kaže Koreča, koji sada radi kao ekspert za Eurosport

Španac, dvostruki finalista Rolan Garosa, navodi da je jedina razlika u tome što Novak već ima 17 grend slem titula, osam od njih u Melburnu, a Medvedev je dosad igrao finale US opena 2019. i izgubio je od Rafaela Nadala.

- Medvedev je bio u boljoj formi pred turnir i nastavio je u tom ritmu. Biće ga izuzetno teško pobediti – Novak će morati da bude na svom maksimumu i da ima jasan plan igre jer su obojica izvrsni defanzivci, obojica vole da napadaju, ali ne sve vreme - ističe Koreča za Evrosport i dodaje:

(Srbija danas) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!