NOVAK PONOVO POKAZAO KOLIKO JE VELIKI: Đoković priskočio u pomoć zatočenim teniserima, traži šest stvari od organizatora Melburna

Novosti online

17. 01. 2021. u 12:58

NOVAK Đoković rešio je da priskoči u pomoć teniserima koji su izolovani zbog toga što su leteli avionima u kojima je bilo zaraženih.

НОВАК ПОНОВО ПОКАЗАО КОЛИКО ЈЕ ВЕЛИКИ: Ђоковић прискочио у помоћ заточеним тенисерима, тражи шест ствари од организатора Мелбурна

Foto: M.Vukadinović

Zbog pojedinaca sa kojima možda niko nije ni bio u kontaktu u avionu, a za koje se naknadno utvrdilo da imaju virus, čak 47 tenisera je izolovano uz rigorozne mere koje onemogućavaju da se adekvatno spreme za Australijan open.

Mnogi su u malim prostorijama i sobama, bez opreme i mogućnosti komunikacije sa trenerom, a bilo je čak i slučajeva da im se ne zameni soba.

Tako je Julija Putinceva u sobi zatekla miša i tražila da se zameni apartman, ali niko satima nije reagovao zbog rigoroznih pravila.

Zato se Novak Đoković obratio Kregu Tiliju, koji je prvi čovek australijskog tenisa i najodgovorniji za organizaciju Australijan opena.

Novak je svestan da nisu svi u istoj situaciji i ne želi da se konkurencija upropasti. Čak 47 tenisera bez pravog rada je ozbiljan broj, koji samo može dodatno naškoditi kvalitetu igara na turniru, možda čak može doći i do odustajanja.

Evo i spiska šta je Novak tražio za svoje kolege:

fitnes i trening opremu u svim sobama

adekvatnu ishranu, u skladu sa nivoom turnira i potrebama vrhunskih sportista

smanjenje broja dana u izolaciji za svih 47 tenisera, uz više testova koji će potvrditi da su negativni

dozvolu za posetu trenera ili kondicionih trenera, ukoliko su prošli PCR test

ako je prethodni uslov ispunjen, onda igrač može da bude sa trenerom na istom spratu hotela

prebacivanje što je više igrača moguće u privatne kuće sa terenima za trening


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)