HRVATI BEZ SRAMA UDARILI PO NOVAKU: Zbog rakije "linčuju" Đokovića (FOTO)

A. Ilić

25. 12. 2020. u 18:31 >> 18:34

VELIKU pažnju javnosti izazvala je fotografija Novaka Đokovića sa flašom rakije.

ХРВАТИ БЕЗ СРАМА УДАРИЛИ ПО НОВАКУ: Због ракије линчују Ђоковића (ФОТО)

Foto: EPA

Proizvođač je poklonio flašu rakije sa imenom "Dražina rakija" srpskom teniseru, a fotografija sa pomenutom flašom izazvala je burne reakcije u regionu. Mediji u Hrvatskoj utrkuju se ko će više kritikovati našeg tenisera zbog slikanja sa rakijom, mnogi u njegovom potezu vide "poruku", a najpopularniji mediji ne propuštaju priliku da istaknu da se Novak slikao sa flašom rakije koja nosi ime "ratnog zločinca" 

"Mihailović, čiji su četnici počinili teške zločine nad Hrvatima i muslimanima u Drugom svjetskom ratu, a 1946. su ga komunističke vlasti zbog suradnje s okupatorima i ratnih zločina osudile i strijeljale, 2015. je presudom Višeg suda u Beogradu službeno rehabilitiran", piše "Indeks.hr".

FOTO: Printskrin

Još gorim tonom kritikuje i "Jutarnji", koji se pita šta je Novaku ovo trebalo. 

"Na toj spornoj boci rakije je lik nekadašnjeg vođe srpskih četnika, Draže Mihailovića. Voli Novak s vremena na vrijeme malo "bocnuti", voli malo isprovocirati, voli da se podigne prašina. Ali, možda je ovoga puta malo pretjerao, s obzirom na to da veliki dio svjetskih medija i navijača neće naklono gledati na ovakve stvari. Istina, Srbi su prije pet godina rehabilitirali ratnog zločinca Mihailovića, ali Novaku ovaj dio "imidža" baš i nije potreban. Rakiju mu je uručio vlasnik tvrtke koja ju proizvodi, a na njoj osim slike četničkog vođe stoji i natpis: "proizvedena u čast i slavu ravnogorskim junacima"", piše "Jutarnji" na sportskim stranicama.

FOTO: Printskrin

Ovom temom bavili su se i mediji u BiH, ali ni približno nisu bili kritični poput hrvatskih kolega, koji su, čini se, jedva čekali da napadnu srpskog tenisera. 

FOTO: Printskrin

Podsetimo, dok komšije koriste svaku priliku da javno kritikuju najboljeg tenisera sveta Novak Đoković koristi svaku priliku da promoviše normalne odnose među našim narodima. Đoković je nedavno organizovao trening kamp za tenisere iz sveta i regiona, tokom Adria tura organizovan je i turnir u Hrvatskoj, a poznato je da je naš teniser javno podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Takođe, Novaku je trener u prethodnim godinama bio nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili