FEDERER NIKADA NIJE OVAKO PRIČAO O ĐOKOVIĆU: Hvala Bogu što sam imao Novaka

Novosti online

14. 12. 2020. u 16:29

NOVAK Đoković i Rodžer Federer su u dosadašnjoj karijeri odigrali 50 mečeva, što je drugo najveće rivalstvo u istoriji tenisa, ispred su samo Novak i Nadal koji su odigrali 56 mečeva.

ФЕДЕРЕР НИКАДА НИЈЕ ОВАКО ПРИЧАО О ЂОКОВИЋУ: Хвала Богу што сам имао Новака

FOTO: EPA

Tim povodom, nakon završetka sezone, Novak i Rodžer su pričali o velikom rivalstvu za sajt ATP-a, gde su iskazali poštovanje jedan prema drugom, a prisetili su se i nekih epskih duela.

Novak je istakao da je uvek uzbuđen pred duel sa Federerom jer njihovi dueli nadmašuju čak i sport.

- Novak, očigledno može izuzetno dobro da igra na svim podlogama. Uvek donese određeni nivo igre, koji je izuzetno visok, pa da biste ga pobedili morate biti najbolji. On se sjajno kreće, a ja imam odličnu koordinaciju, tako da se dobro slažemo jedan s drugim.

Posebno su se prisetili legendarnog finala Vimbldona iz 2019. godine, kada je Đoković spasio dve meč lopte i na kraju slavio sa 13:12 u petom setu.

- Verovatno bi to bilo prva dva, tri najbolja meča koja sam ikada igrao, ovo finale protiv Rodžera. Verovatno najbolji, najuzbudljiviji i najzahtevniji - i fizički i mentalno i u svakom pogledu - mečevi koje sam ikada igrao - rekao je Novak.

Svoje mišljenje o tom duelu dao je i Federer.

- Osvrnete se unazad i cenite borbu i bitku i vrstu meča. Ne možete uvek biti deo ovakvog meča, pa kad dođu oko vas, morate da ih cenite - prisetio se Švajcarac.

Federer je na kraju rekao da su rivalstva u sportu veoma važna, jer igru čine popularnijom.

- Mislim da su zapravo rivalstva izuzetno važna u sportu, mislim da to takođe čini igru popularnijom. Mislim da vam uvek treba neko sa kim možete da budete pravi rival. Sa mnom i sa Đokovićem, hvala Bogu što sam ih imao,  mislim da izvlačimo najbolje jedni iz drugih - zaključio je Federer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju