NAJŽEŠĆI SUKOB ĐOKOVIĆA I NADALA: Rafa besan zbog lobiranja Novaka, a Srbin ne popušta

Novosti online

17. 11. 2020. u 13:06

НАЈЖЕШЋИ СУКОБ ЂОКОВИЋА И НАДАЛА: Рафа бесан због лобирања Новака, а Србин не попушта

Foto arhiva VN

NIKAKO da se slože oko bilo čega Novak Đoković i Rafael Nadal.

Srbin i Španac su postali veliki rivali, ne samo na terenu već i izvan njega.

Đoković neretko daje mišljenje o tome na šta treba uticati, nedavno je na sva zvona govorio o ukidanju linijskih sudija kao koraku napred u "belom sportu".

Sada se pričalo o trajanju mečeva, a sa Đokovićevim mišljenjem saglasan nije Nadal.

Najbolji teniser sveta je za to da se mečevi na grend slemovima skrate, ali ne i španski as koji je izričito protiv:

- Ja sam potpuno protiv promene broja setova na grend slemovima. Imamo uvek dan pauze. Mislim da igranje u pet setova daje potrebnu različitost tim turnirima, a istovremeno je deo istorije našeg sporta. Osvojiti grend slem na tri odigrana seta... Potrebno je da od igrača tražite još nešto, ne? Morate da budete mentalno jači, fizički jači, i sve to da budete toliko dugo bez prestanka, tokom dve duge nedelje, kazao he Nadal.

Sa druge strane, Novak smatra da je napor razlog zbog kog treba smanjiti broj gemova.

- Zagovornik igranja mečeva na tri seta – svugde. Iako Grend slem turniri imaju dugu tradiciju i istoriju. Ne znam da li postoji šansa da to promenimo. Ali, da – ja bih više voleo mečeve na tri odigrana seta, izjavio je Đoković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Hissar

18.11.2020. 10:02

@Milos - Bas ti nik u skladu sa komentarom... pa tenis se već igra na dva ili tri dobijena.. u čemu je problem sem u tome da je Novak gurnuo ruku u osinje gnezdo i raspodelu ogromnog novca.. ne razume predator da i žrtva mora da jede tj. i oni koji ne prolaze prvo kolo moraju da zarade bar za dolazak i učešće.. slep kod očiju je tužna priča.

Nebojša

17.11.2020. 16:46

Nadal je apsolutno u pravu i ovaj put Novakov predlog je krajnje bezobrazan i neumesan. Puna podrska Nadalu a Novak ocigledno krece put ambisa sa svojim predlozima sada kada je potpuno izvesno da nema teoretske sanse da stigne i prestigne Federera po broju Grand Slem titula. I onda se cudi sto ga ljudi ne vole, jer konstantno orovocira a nedavno jr imao skandaloznu izjavu ponizavanja organizatora ATP turnira u Becu kada je rekao da mu se nije igralo. Sramno Novace, ZAUSTAVI SE, PONOR JE ISPRED TEBE.

glupost

17.11.2020. 19:07

zamislite neko zatraži da se skrate tour de france, vuelta i điro, jer su dugi, il golf da se igra na 12 umesto 18 rupa, il snuker sa 10 umesto 15 kugli itd .. i maraton obavezno da se skrati koji km, brate mnoogo traje .. karijere im se produžile do 40te al oni bi da igraju bar do 60

Rašo

18.11.2020. 11:08

@glupost - Људи се око свега договоре, усагласе и усвоје решење за које буде већина. Зашто би постојеће било непроменљиво? Па људи су дописивали и преправљали и Библију а да не промене правила једне спортске игре! Нпр. нико не уме да објасни како и када је настало нелогично бројање поена у гему али ти сматраш да је то богомдато и тако да остане за неке векова!

gedža

20.11.2020. 18:09

Nadal se ponaša poltronski. Konformista, neće da se zamera financijskim moćnicima jer dobiva ogroman novac. No1e traži promene i na svju štetu ali da preraspodela para bude povoljna i za niže rangirane igrače. Bolje rangirani igrači imaju tu privilegiju da igraju na boljim i zaštićenijim terenima. Zašto da i najbolji ne igraju na pomoćnim terenims na početku turnira? Neka igraju 3 seta, ali da prva nedelja bude organizovana u grupe po bod sistemu a druga po kup sistemu. Tako daješ više šanse niže rangiranim teniserima da zarade kintu i ako izgube meč itd itd ...Ima tu puno mesta za razmišjanje. Kažu tradicija. U Australiju nisu hteli da dolaze najbolji do sredine 70-tih (predaleko) pa su AO osvajali farmeri. I kriket im je tradicionalna igra pa su uveli 20/20 da bi ubrzali igru i napravili je intetesantnijom za publiku. I kriketaši imaju ligu sada i zarađuju novac da mogu da žive od toga. Pre su morali da imaju stalni posao pored kriketa. Uglavnom, najveći su licemeri baš oni koji No1eta nazivaju tako. Idemoooo No1e majstore .