FORŽE IZNENADIO IZJAVOM: Možda ćemo opet da pomeramo datum Rolan Garosa

NEOČEKIVANI poraz Filipa Krajinovića (30. ATP) protiv Felisijana Lopeza (64) juče na otvaranju pariskog mastersa u Bersiju, rezultatom 7:6 (13:11), 6:1.

ФОРЖЕ ИЗНЕНАДИО ИЗЈАВОМ: Можда ћемо опет да померамо датум Ролан Гароса

FOTO: G. Čvorović

Vodio je naš teniser sa 3:0 u gemovima u prvom setu, imao prednost od čak 5:0 u taj-breku i sedam set-lopti, a onda je, posle sat nadmudrivanja, poklekao na 13:11. Posle svega, nije imao koncentraciju da se vrati u meč, koji je ubrzo i završen.

- Lud meč - priznao je posle pobede Lopez. - Počeo sam vrlo loše. Ali uspeo sam nekako da se vratim i uđem u taj-brejk. Bilo je već gotovo, ali imao sam i malo sreće. Sigurno mu je bilo veoma teško da se nosi sa situacijom posle izgubljenog seta, gde je samo jedan poen nekoliko puta odlučivao ko će da ga osvoji.

Felisijano Lopez je ovim trijumfom izjednačio na po jednu pobedu međusobne duele u karijeri sa Krajinovićem, i tako za danas zakazao duel sa zemljakom Rafaelom Nadalom, koji će odigrati svoj prvi meč na ovogodišnjem pariskom mastersu.

Od naših tenisera, u konkurenciji su ostala još trojica igrača. Sutra će svi na teren. Miomir Kecmanović igra protiv Australijanca Džona Milmana, Dušan Lajović će odmeriti snage sa domaćinom Adrijanom Manarinom, dok će "laki luzer" Laslo Đere izaći na megdan Južnoafrikancu Kevinu Andersonu.

Istovremeno, na pariskom mastersu već je bilo reči o sledećem Rolan Garosu. Zbog napete epidemiološke situacije u Francuskoj i celom svetu, direktor "Bersija", ali i Rolan Garosa, Gi Forže, već razmišlja o mogućem odlaganju pariskog grend slema, koji se svake godine, normalno, igra krajem maja i početkom juna. Ove godine je, zbog pandemije, pomeren na kraj septembra i početak oktobra i Forže smatra da je to bila dobra odluka.

- Kritikovali su nas kada smo promenili datum za Rolan Garos. Bilo je onih koji nisu bili zadovoljni, iznenadili smo igrače, ali su nam ti isti koji su nas kritikovali na kraju rekli da je smo ispravno postupili. Na kraju je ispalo dobro. Ako se sledeće godine suočimo sa istim problemima, sigurno ćemo pokušati da uradimo to isto. Možda ćemo morati ponovo da pomerimo turnir. Ali, to je u interesu svih - zaključio je Forže.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega