NADAL PRVI PUT PRIČAO O SUJEVERJU: Posle prvog Rolan Garosa su rekli da više neću igrati, tikovima slažem nered u glavi

Novosti online

02. 11. 2020. u 15:21

RAFAEL Nadal je dao opširan intervju za italijanski "Korijere dela Sera" u kom se dotakao jednog vrlo kritičnog perioda svoje karijere.

НАДАЛ ПРВИ ПУТ ПРИЧАО О СУЈЕВЕРЈУ: После првог Ролан Гароса су рекли да више нећу играти, тиковима слажем неред у глави

Foto: EPA

Bilo je to 2005. godine kada, kako je sam rekao, bio je u opasnosti da završi karijeru.

- Tek sam osvojio svoj prvi Rolan Garos kada su mi rekli da više neću moći da igram zbog nepravilnosti u rastu leve noge", otkrio je Nadal.

- Bol je bio toliko jak da sam trenirao sedeći na sredini terena i udarajući lopticu. Na kraju sam se oporavio zahvaljujući tretmanu koji je promenio položaj noge, ali onda su počela da otiču moja kolena", dodao je.

Kasnije je Nadal imao i problema sa kolenima, zbog kojih je pravio dugačke pauze, pa se mnogi pitaju do kada će igrati profesionalan tenis.

- Kada dođe vreme, ja ću znati. Posvetiću se deci. Moja fondacija pomaže deci koja su u riziku od društvene izolacije. Pružamo hranu, obrazovanje i sport. Radim i na projektu "Više od tenisa" koji podržava 20 škola za decu s invaliditetom. U Indiji takođe imamo projekat pomoću kojeg deca u školama uče engleski jezik i informatiku", istakao je Nadal.

Dotakao se i sujevernih poteza i tikova koji od početka njegove karijere izazivaju veliku pažnju teniske publike.

- Nisam sujeveran niti sam rob rutine. Moj život se konstantno menja. Ono što ljudi nazivaju tikovima za mene je slaganje stvari u glavi koja je kod mene često u neredu. Sve moje rutine su način koncentracije", ispričao je Rafa Nadal.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)