SRBIJA U ŽALOSTI, NOVAK SLOMLJEN: Nakon poraza govorio o Amfilohiju, njegove reči rasplakaće Srbiju!

Novosti online

30. 10. 2020. u 20:31

СРБИЈА У ЖАЛОСТИ, НОВАК СЛОМЉЕН: Након пораза говорио о Амфилохију, његове речи расплакаће Србију!

Foto: EPA

PRVI teniser na ATP listi Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Beču pošto je u četvrtfinalu poražen od Italijana Lorenca Sonega sa 2:0

Nakon meča Novak je prokomentarisao vest koja je uzdrmala region - smrt Mitropolita Amfilohija. 

"Jako tužan da za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vreme provedem pored njega i osetim tu neverovatnu energiju koju je on posedova. Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sećamo njega i da ga sa osmehom pominjemu i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme. On je bio odvažan kada su se dešavale te stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština", rekao je Novak na konferenciji za medije i potom je govorio o meču: 

"I nije mi se igralo, ali nije toliko da zbog toga ne mogu da igram. Generalno mi se nije igralo, samo sam došao da odradim ono zbog čega sam ovde došao. Vraćam se sada u Srbiju da budem sa porodicom i da se što bolje spremim za London", zaključio je Nole. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miki Zg

31.10.2020. 09:14

Nole je pre 3 dana ostvario cilj ,dvije pobjede u Beču ,opustio se ,a stigla je i tužna vijest za sve pravoslavne vjernike i to je to .Spremiće se on u BG za trofej u Londonu !