I ON SE OKRENUO PROTIV ĐOKOVIĆA: Nekadašnji Novakov dubl partner se žestoko suprostavio Srbinu

Novosti online

02. 10. 2020. u 11:11

KEVIN Anderson, nekadašnji partner Novaka Đokovića u dublu,posle pobede nad Dušanom Lajovićem žestoko je opleo po najboljem teniseru sveta.

И ОН СЕ ОКРЕНУО ПРОТИВ ЂОКОВИЋА:  Некадашњи Новаков дубл партнер се жестоко супроставио Србину

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Naime, Južnoafrikanac se oštro usprotivio Đokovićevom potezu da, sa određenim brojem kolega, istupi iz borbe za prava tenisera kroz Savet igrača ATP-a - i krene da se za to bori kroz novoosnovano Udruženje profesionalnih teniskih igrača (PTPA), svojevrsni "sindikat tenisera".

Anderson, koji je trenutno potpredsednik Saveta igrača pri ATP-u (organa u kome je upravo Novak Đoković donedavno bio na čelu, pa shvatio da "tim putem" baš i ne može mnogo da se utiče na poboljšanje prava aktera belog sporta), ovako je govorio posle pobede nad Lajovićem:

- Iskreno, verujem da ta dva organa (Savet igrača i PTPA) ne mogu da postoje zajedno. Osećam da mnogo toga mora da bude bolje, to sam oduvek govorio, ali mi smo upravo i 'iznutra' uspeli da se izborimo za mnogo toga. Nova uprava (ATP-a) ima uzbudljivu viziju, a kao članovi Saveta igrača kažemo im 'Podržavamo vas, ali definitivno očekujemo da nas provedete kroz ovo'. Ali, sa Novakom i Vasekom Pospišilom, s kojim je on to i pokrenuo, još nisam imao priliku da pričam o tome za šta se zalažu. Ne razumem ni koja im je dugoročna strategija, kako će da je sprovode. Mnogo je tu neodgovorenih pitanja", ističe Južnoafrikanac.

Iako je svojevremeno uživao s Noletom na terenima i van njega, čak se i hvalio kako je baš on zaslužan što je Đoković konačno osvojio Sinsinati, sada je srpskom asu okrenuo leđa.

Anderson je bio potpisnik, zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom kao i još nekim kolegama, pisma kojim su teniseri pozvani da ne pristupe PTPA, već ostanu verni ostvarivanju svojih prava kroz Savet igrača pri Asocijaciji teniskih profesionalaca. Od tada su Novaku i njegovim istomišljenicima, kojih je već na US Openu bilo 40-50, pristupili još neki igrači, pooput Matea Beretinija i Denisa Šapovalova.

Foto: EPA

 

- Mislim da mi, igrači, uz toliko takmičenja, imamo prilično veliki izazov da razumemo šta se tačno dešava. A kako nedelje prolaze, nadam se da ćemo bolje shvatiti tu ideju koju oni zagovaraju i šta tačno predstavlja taj PTPA. Očigledno je da je mnogo igrača tu, ali kako će to udruženje da predstavlja tenisere? Imamo već članove Saveta koji predstavljaju igrače... Definitivno je ovo nepoznanica", kaže dvostruki finalista na grend slem turnirima.

Jedna od ideja u medijima bila je da igrač koji je član PTPA zastupa stavove "sindikata" dok je istovremeno član Saveta tenisera, ali je Anderson protiv toga. Podsetimo, i Đoković i Pospišil su "zamljeni da napuste Savet" kada su oformili svoje Udruženje, a u Savetu su potom ostavke dala i dva američka asa, Džon Izner i Sem Kveri.

- Mislim da ne možete da budete na dve stolice, da sedite i u Savetu igrače i u PTPA. To mi deluje kontradiktorno. Prvi sam koji ću za reći da Savet nije savršen, ali treba verovati u njega, dati mu šansu", zaključio je Kevin Anderson, koji će u trećem kolu Rolan Garosa igrati protiv Andrea Rubljova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)