PUBLIKA NA GREND SLEMU: Rolan Garos će moći da prati 5.000 navijača

GLEDAOCI se konačno vraćaju na grend slem!

ПУБЛИКА НА ГРЕНД СЛЕМУ: Ролан Гарос ће моћи да прати 5.000 навијача

EPA

Organizatori predstojećeg okupljanja najboljih svetskih tenisera u Parizu, na Rolan Garosu, čiji će se glavni turnir održati od 27. septembra do 11. oktobra, sa kvalifikacijama koje startuju 21. septembra (bez prisustva publike), saopštili su pod kojim uslovima će se odvijati ovaj planetarni sportski događaj, čiji je tradicionalni termin, poslednje sedmice maja i prve sedmice juna, pomeren zbog pandemije virusa korona.

Kompleks terena na Rolan Garosu, sa ukupnom površinom od blizu 12 hektara, biće za ovo jesenje izdanje podeljen na tri zasebne zone, oko glavnih terena. Njihov kapacitet biće ograničen na po 5.000 gledalaca za zone Centralnog terena "Filip Šatrije" i drugog po veličini "Sizan Lenglan", kao i na 1.500 gledalaca za lokaciju novog stadiona "Simon Matje".

U Parizu ističu da ove izuzetne mere omogućavaju prilagođavanje trenutnoj zdravstvenoj situaciji. U normalnim uslovima, ova tri stadiona imaju kapacitet 15.000, 10.000 i 5.000 gledalaca. Prošle godine, kompleksom je, inače, prodefilovalo više od pola miliona ljudi (520.000).

ZA prvi PORAZ 60.000 EVRA

ORGANIZATORI pariskog grend slema ističu da su odlučili da se finansijski solidarišu sa igračima i igračicama u ovoj teškoj situaciji. Ko izgubi prvi meč, dobiće 30 odsto više nego prošle godine, odnosno 60.000 evra. To isto važi i za kvalifikante, gde su dotacije uvećane za 27 odsto. Poraženi u prvom kolu kvalifikacija dobiće tako ček na 10.000 evra.

Gledaoci će moći da uđu samo u zonu za koju imaju kupljenu kartu.

Da bi se garantovala zdravstvena bezbednost, konstantno nošenje maski biće obavezno za sve starije od 11 godina, biće kanalisan pravac kretanja, a dezinfekcija će biti intenzivna.

Teniseri će morati da budu smešteni u jednom od dva ponuđena hotela. U glavni kompleks će moći da dolaze samo na mečeve, dok će ostalo vreme trenirati na pomoćnim terenima "Žan Buen". Konferencije za medije će se održavati isključivo video-vezom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)