AUSTRALIJSKI NOVINAR: Novak će pristigli vagon kritika uzeti kao gorivo ka svom cilju i preticanju Federera

Novosti online

08. 09. 2020. u 11:13

АУСТРАЛИЈСКИ НОВИНАР: Новак ће пристигли вагон критика узети као гориво ка свом циљу и претицању Федерера

foto: EPA

NOVAK Đoković je učinio sve da bude na Ju Es openu ove godine, a na Grend slemu u NJujorku je kao zahvalnost dobio diskvalifikaciju.

Po pravilima opravdanu, po okolnostima diskutabilnu. Jedan od onih koji se posle ovog događaja posvetio razmatranju svega što je prethodilo i što se može destiti bio je australijski novinar Fil Luton.

On piše da su Đokovićevu „opsesija sobom i narcisoidnost dugo bili mač sa dve oštrice“, ali napominje i da je “odnos prema njemu spolja, hranio ono unutar njega“.

- Umesto da vidi nekoga koga doživljavaju kao sportsko "trinaesto prase", koje očajnički želi da ga prihvate i van sportskog terena, on vidi modernog džina sa jednim fokusom, koji je uspeo uprkos konstantnim kritikama - piše Luton.

Novinar brani srpskog tenisera da nije loša osoba i tvrdi da je ova njegova situacija na Ju Es openu savršena metafora za 2020. godinu. Od marta do sada Novak Đoković se našao na meti zbog javnosti zbog organizovanja Adrija tura u Beogradu i Zadru, kada su se gostujući teniseri, pa na kraju i on i njegova supruga, zarazili virusom korona. Pre toga je umešan u priču oko vakcinacije, a sada mu se dogodila i diskvalifikacija sa prvog Grend slema organizovanog uprkos pandemiji.


Đoković se posle odstranjivanja sa turnira odmah izvinio zbog incidenta, a Luton staje u njegovu odbranu tvrdeći da je briga za sudiju bila iskrena i da to pokazuje reakcija odmah posle pogotka.
 

- Đokovića gledaju kao "lošeg momka", što se posmatra kao jedan od razloga za njegov izlazak iz Udruženja tenisera čiji je bio predsednik.

Mekinro kaže "da je pritisak počeo da dopire do Novaka i videćemo kako će to podneti".


- Istina je da će to podneti bez da trepne i sve će to pretvoriti u svoju prednost. Đoković će nesumnjivo iskoristiti taj pristigli vagon kritika kao gorivo na putu ka svom cilju da prestigne rekord Rodžera Federera sa 20 Grend slem titula. Kada se to desi, a hoće, Đoković će moći da odgovori svojim anti-fanovima samo pokazivanjem na večnu listu, to je najbrži odgovor - zaključio je Luton.

Zapratiten Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

PLASIM SE DA NACISTI NE SMISLE JOS NESTO OTROVNIJE PREMA NOLETU

08.09.2020. 12:07

SETIMO SE KAKO JE PROSLA MONIKA SELES, kad je ugrozila rekorde Stefanije Graf, i jos gore ta Monika Seles, i ako nije srpkinja, igrala je za Srbiju i SR Jugoslaviju.

Da

08.09.2020. 12:17

Vrlodobra i objektivna analiza sportskog novinara i poznavaoca prilika u belom sportu. On potiče iz velike sportske nacije sa istančanim osjećajem za fer plej. Etički stav koji zastupa je otrežnjujući i lekovit za sve koji se spotaknu. Pokazuje kako se posle nekome nanesene povrede ili kršenja pravila mora izviniti a nakon poraza, bilo sportskog ili moralnog, mora da se pruži ruka da bi se sačuvao duh igre i sopstveni obraz kako bi opet nastupali pod svojim časnim imenom. Samo oni koji pobede svoje demone mogu da se izdignu iznad proseka. Oni koji poštujući pravila i druge, uspeju da sačuvaju duh igre, zaslužuju da se vrate u igru kao jos bolji igrači i ljudi. Samo tako moderan sport pa i tenis, nece postati gladijatorska borba na život i smrt a publika rulja žedna krvi. Budimo ljudi.