SPREMAN ZA NOVU TITULU: Đoković igra meč posle 177 dana

J. J.

24. 08. 2020. u 08:49

PAUZA duga čak 177 dana bez zvaničnog teniskog meča konačno se završava! Novak Đoković danas startuje na mastersu koji je ove godine preseljen iz Sinsinatija u Njujork, a protivnik u drugom kolu biće mu Ričardas Berankis.

СПРЕМАН ЗА НОВУ ТИТУЛУ: Ђоковић игра меч после 177 дана

Foto: M. Vukadinović

Veliki ispit je pred Filipom Krajinovićem, koji posle pobede u prvom kolu nad Salvatoreom Karuzom (7:5, 6:4) ide na Dominika Tima.

Naša preostala dva predstavnika na turniru serije (Đere ispao u kvalifikacijama, Lajović u prvom kolu), neće igrati u dublu pošto Đoković ima problema sa bolovima u vratu.

Đoković je prvi favorit nadmetanja koje će biti prava priprema za Ju-Es open (31. avgust - 13. septembar), a na startu ne bi trebalo da ima većih problema sa 72. teniserom planete. Litvanac je član Tipsarevićeve akademije i često je trenirao sa Novakom u prošlosti, a jedini zvaničan susret imali su davne 2013. godine na Ju-Es openu, kada je naš as prepustio rivalu samo pet gemova.

- Niko ne može da zna kako će se stvari odvijati na terenu posle tolike pauze. Svi smo u sličnoj poziciji i nema izrazitih favorita. Ono što je najvažnije - tenis se vratio. Veoma sam uzbuđen zato što ćemo konačno opet zaigrati - poručio je Đoković pred start mastersa koji mu je dugo bio bolna tema u karijeri.

NAVIJAČI BI ZVIŽDALI NOVAKU

NOVINAR "Njujork magazina" Bendžamin Hart poručio je preko "Tvitera" da bi voleo da ima navijača na ovogodišnjem Ju-Es openu, kako bi mogli da zvižde Đokoviću. Mnogima se nisu dopale Novakove izjave oko Adrija tura, korone, vakcine, ali jedan od onih koji je stao u odbranu srpskog tenisera je Pol Meknemi. Nekadašnji prvi igrač sveta u dublu razočaran je ponašanjem zapadnih medija:

-Tretman koji Novak ima pred Ju-Es open podseća na ono sa čime je Monika Seleš morala da se nosi na Vimbldonu 1992. Rešeni su u tome da ga sruše, sramno.

Sinsinati je jedini od turnira iz serije 1.000 koji naš as godinama nije uspevao da osvoji, ali je 2018. kompletirao "zlatni masters" i postao jedini teniser u istoriji sa svim trofejima iz ove kategorije. Sada napada drugi pehar, ali ne u istom gradu, pošto je turnir zbog virusa korona "spojen" sa Ju-Es openom u njujorškom balonu. Turnir će se odigrati u narednih pet dana na terenima "Bili Džin Kinga", gde su već nedeljama rigorozne mere zaštite.

Đoković bi meč protiv Litvanca trebalo da odigrao oko 22 sata, dok bi duel Krajinovića i Tima trebalo da počne u 1 sat posle ponoći.

VAŽNIJI rezultati 1. kola: Karenjo Busta - Lajović 7:5, 6:1, Štruf - De Minor 6:2, 6:4, Anderson - Edmund 7:6, 4:6, 6:3, Ćorić - Per 6:0, 6:1, Marej - Tijafo 7:6, 3:6, 6:1, Raonić - Kveri 6:4, 6:4, Šapovalov - Čilić 6:3, 6:3...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)