SPREMAN ZA AMERIČKU TURNEJU: Novaku otvoren put ka peharima

J. J.

19. 08. 2020. u 19:47

NEMA šetnji Menhetnom, restorana, socijalizacije...

СПРЕМАН ЗА АМЕРИЧКУ ТУРНЕЈУ: Новаку отворен пут ка пехарима

Foto: Printskrin

Sve što učesnici mastersa i Ju-Es opena mogu da rade u njujorškom "balonu" jeste da udaraju lopticu, što i nije tako loše za mnoge. Snimak Damira Džumhura i Novaka Đokovića iz teretane pokazuje da raspoloženje nije opalo uprkos strogim merama zbog virusa korona.

Muzika, šale, snimci za društvene mreže... Na taj način balkanska ekipa uspeva da prekrati vreme do početka nadmetanja koje je ove godine preseljeno iz Sinsinatija u Njujork. To je peti put u istoriji da je nadmetanje premešteno u drugi grad.

Ovoga puta razlog je pandemija, a igrači se polako privikavaju na nove uslove. Više od 90 odsto njih je smešteno u dva zvanična hotela, dok zvezde poput Serene Vilijams i Novaka Đokovića imaju opciju da iznajme privatne kuće, ali u sklopu kompleksa, jer je za izlazak iz njega potrebna posebna dozvola direktora turnira ili medicinskog osoblja.

- Broj učesnika je premašio naša očekivanja, iako je nekoliko igrača iz vrha otkazalo nastup - poručuju čelnici Američke teniske asocijacije.

NOLE NAJVIŠE IZGUBIO

U ANALIZI specijalizovanog italijanskog sajta "Ubitenis" navodi se da je Novak Đoković najviše izgubio zbog duge pauze:

"Srbin je bio u superiornoj formi i sa startom 18-0 je pokazao zašto je najbolji na svetu. Osvojio je ATP Kup sa Srbijom, Australijan open i Dubai. Pričalo se o tome da li može celu sezonu da bude neporažen. Onda je virus počeo da se širi i Novak je dospeo u novinske naslove u negativnom kontekstu, pogotovo zbog "Adrija tura". Još se i zarazio, ali je naučio lekciju da virus nije nestao. Sada se svetski broj jedan vraća na teren sa teškim zadatkom da povrati reputaciju i formu sa starta sezone".

Trofej na Ju-Es openu neće braniti prošlogodišnji pobednici Rafael Nadal i Bjanka Andresku, a ženski turnir je oslabljen za svetskog broja jedan i dva - Ešli Barti i Simonu Halep. Nema ni Elene Svitoline(5), Kiki Bertens(7), Belinde Benčić(8)...

Čini se da je Sereni otvoren put do 24. grend slema, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort na prvom mestu večne liste, a Đoković je prvi favorit za 18. krunu, naročito posle otkaza Nadala i Federera.

DANAS ŽREB ZA MASTERS

ĐOKOVIĆ, Krajinović i Lajović danas će dobiti rivale na mastersu u Njujorku (22-28. avgust), a posle žreba će biti jasniji i raspored.

Mečevi prvog kola u muškoj i ženskoj konkurenciji kreću od subote.

- Nole ima iskustva, ali ova situacija je nova za sve - kaže njegov nekadašnji trener Boris Beker. - Ko se prvi privikne na nove uslove, biće pobednik. Ko zna, možda i neko novo ime ispliva. Đoković je, svakako, prvi favorit, ali na grend slemovima nikad nema izvesnih trijumfa, naročito sada u doba globalne krize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRESKOČITI MADRID? Nadal je već stigao, tu je i Alkaraz