KRAJ ZA MEĐEDOVIĆA U PARIZU: Italijan Koboli prejak za Hamada

Novosti online

28. 05. 2024. u 21:09 >> 21:10

Srpski teniser, Hamad Međedović izgubio je u meču prvog kola Rolan Garosa od italijanskog tenisera Flabija Kobolija rezultatom 3:1 po setovima 6:2, 6:3, 7:6, 6:3

КРАЈ ЗА МЕЂЕДОВИЋА У ПАРИЗУ: Италијан Коболи прејак за Хамада

Foto: Profimedia

Napravio je Međedović i nekoliko neiznuđenih grešaka, što je dodatno pomoglo Koboliju da dođe do brejka. Dobro je počeo ovaj gem Međedović, ali je na kraju gem ipak pripao Koboliju, koji je materijalizovao prednost brejka u prvom setu.

Uspeo je Međedović da prekine seriju gemova Flavija Kobolija. Spasio je srpski teniser dve set lopte i iskoristio svoju prvu brejk loptu u ovom setu i tako je smanjio prednost Italijana, kojem je ostao jedan brejk prednosti, i u narednom gemu će servirati za prvi set. Samo jedan poen je osvojio Hamad Međedović u osmom gemu, što je značilo da je Koboli došao do prvog seta posle tačno 40 minuta igre. 

Nastavlja se loša igra Hamad Međedovića. Sada je srpski teniser pretrpeo brejk na startu drugog seta, gde je Međedović osvojio samo jedan poen. 

Ovaj gem je na kraju ipak otišao da se igra na razliku, jer je Italijan baš loše servirao, ali to Međedović nije znao da iskoristi, pa je prvi popustio posle dužih razmena. Nije se predavao Hamad koji je ponovo uspeo da dođe do izjednačenja, ali nije mogao da osvoji naredni poen i tako stekne brejk loptu, pa je Koboli osvojio sledeći poen i osvojio treći gem u drugom setu.

Foto: Profimedia

Uspeo je Međedović da spase jednu posle vinera iz forhenda, ali je Koboli osvojio sledeći poen i došao do duplog brejka prednosti u drugom setu. U gemu koji je Međedović morao da dobije kako bi ostao u drugom setu nije dobro počeo. Prvi je iskoristio i tako je stigao do prednosti od 2:0 u setovima.

Igra se dosta brzo u trećem setu, Italija je imao prednost od 40:15, ali je srpski teniser osvojio tri poena zaredom i došao do brejk lopte. Nije uspeo Međedović da to iskoristi, pa je onda Koboli došao do gem lopte.

Nikako nije Koboli mogao da završi ovaj gem, dva gem lopte nije iskoristio Koboli, pa je onda Međedović stigao do brejk lopte broj dva, a ubrzo i do treće, ali ni tu nije pretvorio u poen.

Da bi Koboli svoju sledeću gem loptu pretvorio u poen i tako stigao do drugog gema u trećem setu. Posle gema u kojem je Međedović imao tri brejk lopte, Koboli je u narednom gemu imao brejk lopte, ali je srpski teniser osvojio gem. 

Foto: Profimedia

Međedović pravi brejk u devetom gemu trećeg seta i sada je na dobrom putu da dođe do seta. Hamad Međedović je bolje počeo taj-brejk i poveo sa 3:0, nastavio je u istom ritmu i došao do prednosti od 4:2. Do kraja je srpski teniser održao prednost mini brejka i došao do trećeg seta. 

Po brzi gem su osvojila oba igrača na startu četvrtog dela meča. Međedović je potpuno pao nakon osvajanja seta i sve je bliži eliminaciji.

Italijan je imao priliku da završi meč na servisu Međedovića, ali je nije iskoristio. Ipak, i dalje ima dva brejka prednosti i u narednom gemu će servirati za pobedu.

Međutim, suprotno tome, Novopazarac je tek tada pao, a Italijan je od uvodnih 1:1 napravio dva brejka i u trenu stigao do velikih 5:1.

Hamad je potom spasao jednu meč-loptu, a u narednom gemu i napravio brejk koji je trebalo da ga lansira ka preokretu! Ali, već u sledećem servis gemu je očajno servirao i praktično je prepustio Koboliju brejk, set i meč.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)