KO ŽIV, KO MRTAV! Novak Đoković se tresao u Monte Karlu, a onda se setio autobusa 39

Novosti online

12. 04. 2024. u 12:51

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, srušio je Lorenca Muzetija sa 7:5, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu, a jedna scena je posebno zabrinula navijače.

КО ЖИВ, КО МРТАВ! Новак Ђоковић се тресао у Монте Карлу, а онда се сетио аутобуса 39

Screenshot / TennisTV

Pri kraju meča, pri rezultatu 4:3 u drugom setu, Novak je seo na klupu i počeo da se trese. Bilo je izuzetno toplo, ali i naporno igrati takve razmene sa Muzetijem koji je odličan šljakaš.

Posle meča Đoković je pričao koliko mu je bilo teško da igra po velikoj vrućini, a sve je uporedio sa autobusom 39 koji saobraća u Beogradu.

- Bolje da sam dva sata proveo u tridesetdevetki (autobus 39 u Beogradu, prim. aut.), nego što sam ovde bio - kazao je Nole i počeo da se smeje sa svojim timom.

Pretpostavljamo da se Novak vozio ovim autobusom dok je stanovao na Banjici, pošto bi sigurno izazvao najveću gužvu ikada kada bi se tamo pojavio sada, ali u pitanju je linija koju je sigurno često koristio kada je bio dete i išao na treninge. Inače saobraća od Kumodraža do Trga Slavija.

- Još uvek nisam dostigao vrhunsku formu. Bio je to ozbiljan izazov protiv izvanrednog igrača koji me je pobedio prošle godine. Moram priznati da mi je taj poraz bio na umu kada sam izgubio svoj servis. Ah, nadam se da se to neće ponoviti - rekao je Nole posle pobede nad Muzetijem, a potom je na konferenciji za medije objašnjavao i zbog čega se svađao sa navijačima u Monte Karlu koji opet nisu imali razumevanja za njega.

U intervju za "Republiku" Bogdan Obradović je otkrio zbog čega Novak vuče traume od autobusa 39. 

- Ne verujem šta je ludak zapamtio. Ludak u pozitivnom smislu, naravno. To dovoljno govori kako je Novak ostao čovek iz naroda uprkos svim uspesima. Pamti čovek kako je išao autubusom. Suze su mi krenule od smeha kada sam čuo šta je rekao. Svi pamtimo taj period u Beogradu, to neko vreme krajem devedesetih godina 20. veka kada je u autobusima bilo ko živ, a ko mrtav. Kada su više vozili privatnici nego GSP Beograd, kada čekaš autobus, on dođe, ali je pitanje da li ćeš ući - počeo je priču Bogdan Obradović, koji je sa Đokovićem trenirao u to vreme na teniskim terenima TK Partizan i dodao: 

FOTO: Arhiva novosti

 

- Svi znamo da je Novak živeo na Banjici i da je trenirao na Partizanu. Znam da ga je na treninge povremeno dovozio otac Srđan, ali sećam se da je stizao sam autobusom. Logično bi danas bilo da se između ta dva dela grada ide autobusima 47 i 48, možda i sa 59 i 78 pa da se dođe sa druge strane. Autobus 39 ide danas od Kumodraža, preko Autokomande, do Slavije. Danas to Noletu ne bi bilo usput. Ali ko će ga znati, možda je trasa promenjena. A možda je Novak kao klinac lutao sa drugarima, možda je neko od njih živeo u Kumodražu, pa su išli busem 39. Nije slučajno spomenuo, to je sigurno. Možete misliti koja je to trauma bila za klinca kad njemu ona danas padne na pamet za poređenje sa vrućinom na teniskom terenu dok je broj jedan - dodao je Obradović.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)