SRPSKA OSVETA! Miomir Kecmanović uz neobični prekid meča pobedio igrača koji ima i Rafin "skalp" za pojasom, i to na šljaci

Novosti online

27. 02. 2024. u 07:23 >> 07:51

Nije bilo lako, ali je na kraju ostvaren uspeh: teniski reprezentativac Srbije Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Akapulku pobedivši Argentinca Dijega Švarcmana posle preokreta.

СРПСКА ОСВЕТА! Миомир Кецмановић уз необични прекид меча победио играча који има и Рафин скалп за појасом, и то на шљаци

Foto AP

Švarcman, koji je u sva četiri prethodna duela sa Kecmanovićem izlazio kao pobednik, i to u ritmu jednom godišnje, počev od 2020, a poslednji put na prošlom Vimbldonu (6:0, 6:3, 6:4), ovoga puta je poklekao pred srpskim igračem.

Poveo je Argentinac, no Miomir Kecmanović je na kraju pobedio sa 4:6, 6:3, 6:1 i igraće protiv boljeg iz meča dvojice Nemaca, Aleksander Zverev (1. nosilac) - Danijel Altmajer.

Ovaj meč je, pritom, bio prilično dugo prekinut - jer su se organizatori našli u neočekivanom problemu: osvetljenje nije radilo kako treba. A kada je megdan nastavljen, Srbin je zaigrao daleko bolje i prvi put u karijeri pobedio ovog rivala.

Dijego Švarcman je u priličnim problemima još od oktobra, nema nijednu pobedu u glavnim delovima turnira od tada, pa je pao na 117. mesto ATP liste, a pre tri godine i tri meseca bio je osmi teniser sveta. I ne čudi, te 2020. je uspevao da čak i na šljaci pobedi "kralja šljake", Rafaela Nadala (kao u četvrtfinalu Rima, 6:2, 7:5). Sa druge strane, Kecmanović je trenutno 53. na svetskom rangiranju.

Ako vas tenis zanima, i to onaj vrhunski, čiji su Novak Đoković i pomenuti Rafael Nadal deo, ali i sve ostalo vezano za "beli sport", pratite ga na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata