SANJAJU KRUNU: Neočekivano finale muškog Australijan opena donosi i delić istorije

S.Rajić

28. 01. 2024. u 08:00

ISTORIJA će se pisati u neočekivanom finalu Australijan opena. Italijan Janik Siner, posle izbacivanja Novaka Đokovića (juče otputovao iz Australije), nastupa u svom prvom grend slem finalu, a sa druge strane biće Danil Medvedev, koji ima trofej sa Ju-Es-opena. Rus je do sada dvaput gubio na poslednjem koraku na "Ozi openu", jednom od našeg asa, jednom od Rafaela Nadala.

САЊАЈУ КРУНУ: Неочекивано финале мушког Аустралијан опена доноси и делић историје

Foto: EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Obojica imaju argumente da budu naslednici Srbina na tronu, ali impresivniji rezime nastupa na ovogdišnjeg turniru u Melburnu ima riđi momak rođen u Južnom Tirolu. Izgubio je samo jedan set i to tek od Đokovića u polufinalu. Visoki momak bacio je Italije u totalni delirijum, jer postiže rezultate koje čekaju od 1976, kada je Alesandro Panata osvojio Rola Garos.

- Opušten sam, biti u finalu je velika čast. Radim naporno, znam da će mi se to isplatiti kad tad i da ću moći da ostvarim svoje snove - naglašava 22-godišnji Siner, koji bi eventualnim trijumfom postao najmlađi osvajač AO posle Đokovića 2008.

Karta na koju igra Sinerov rival Medvedev je iskustvo u finalima grend slema.

- Nadam se da to može da mi pomogne. Prvo finale je uvek posebno za bilo koga. Nemam predstavu kakvog Janika mogu da očekujem, znam da ću dati sve od sebe, boriću se za pehar kao za život - najavljuje Rus.

Ono što može da bude negativno za Danila je velika potrošnja posle šest napornih susreta, dva puta se vraćao iz dva seta minusa (drugo kolo Rusovori i polufinale Zverev), a pet setova je igrao i protiv Hurkača u četvrtfinalu.

- Mentalno sam jači nego što sam bio pre takmičenja, zato što sada znam da sam sposoban za stvari za kojem sam mislio da ne mogu. Voleo bih da finale bude u tri ili četiri seta. Fizički bi to bilo bolje za mene - podvlači 27-godišnji Medvedev.

Pobednici

Sten Vavrinka 2014.

Novak Đoković 2015.

Novak Đoković 2016.

Rodžer Federer 2017.

Rodžer Federer 2018.

Novak Đoković 2019.

Novak Đoković 2020.

Novak Đoković 2021.

Rodžer Nadal 2022.

Novak Đoković 2023.

* Poslednjih deset.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)