RUS KOJI VIŠE NIJE RUS: On sledeći igra protiv Novaka Đokovića, a jednu stvar kod Srbina - ne podnosi!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

16. 01. 2024. u 16:00

NOVAK Đoković uspešno ja započeo pohod u odbranu titule na Australijan openu. Druga prepreka na tom putu mu je Aleksej Popirin, momak koji je na svet došao u avgustu 1999. godine.

РУС КОЈИ ВИШЕ НИЈЕ РУС: Он следећи игра против Новака Ђоковића, a једну ствар код Србина - не подноси!

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno 43. igrač planete, rođen u Sidneju, u Australiji, u braku dvoje Rusa (zbog čega pored engleskog jezika tečno govori i ruski, ali i španski), tenis je počeo da igra sa pet godina u akademiji Kim Vorvik. Njemu je dosta u karijeri pomogao i čuveni trener Patrik Muratoglu, koji je upravo sa Aleksejevim ocem Aleksom i osnovao "Konačni teniski obračun", seriju revijalnih teniskih turnira.

Omiljeni udarac narednog Noletovog rivala je forhend, a omiljeni turnir - ne baš neočekivano, Australijan open. Najviše voli da igra na šljaci i betonu. Teniski idol mu je, pomalo čudno, jer su njegovim vršnjacima to Novak, Rafael Nadal ili Rodžer Federer - Huan Martin del Potro. Takođe se divi i legendarnom atletičaru Juseinu Boltu.

Uživa u košarci, fudbalu, golfu, voli da igra i plejstejšn, kao i da čita. Veliki je navijač Portlanda u NBA ligi, odnosno Evertona kada je reč o fudbalu.

Do sada je protiv Đokovića odigrao jedan meč. Bilo je to 2019. godine u Tokiju kada je Srbin trijumfovao sa 6:4, 6:2.

Svojevremeno je bio jedan od najsrećnijih ljudi na svetu kada je, kako je sam to poručio, "protiv kralja šljake - igrao na šljaci" - a radilo se o meču protiv Rafaela Nadala.

Jedna stvar ga kod Novaka Đokovića baš nervira!

Kako je sam Popirin rekao pred predstojeći duel na Australijan openu:

- "Najgora" stvar kod Noleta je njegov mentalitet. Naime, uopšte vam ne daje "besplatne" poene! - svetan je Popirin zadatka pred kojim se nalazi.

Ali da je sposoban da iznenadi bolje rangirane od sebe, i te kako jeste.

Uostalom, Popirin nikada nije izgubio od Stefanosa Cicipasa, Dominika Tima, Stana Vavrinke, Janika Sinera, Žo-Vilfrida Conge, protiv kojih vodi sa po 1:0, ali i Feliksa Ože-Alijasima - protiv kog ima 2:0.

Kada igraju Novak Đoković i Aleksej Popirini?

Podsetimo, posle velikih uzbuđenja u meču protiv 18-godišnjeg Hrvata, koji je oduševio i samog srpskog asa, Novak Đoković se mnogo teže nego što su mnogi mislili, jer se ipak radi o aktuelnom šampionu - plasirao u drugo kolo Australijan opena.

On i Popirin će se na terenu "Rod Lejver arene" naći u sredu ne pre 10.30.

Pratite i njega, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)