OVO NIKO ŽIV NIJE OČEKIVAO: Evo šta je Ruskinja uradila na Australijan openu

Novosti online

15. 01. 2024. u 15:34

DOK oni kojima je Novak Đoković u srcu iščekuju novi nastup srpskog asa na prvom ovogodišnjem grend slemu, Rusija sa velikom radošću dočekuje vesti sa tog turnira jer je Australijan open 2024 počeo podvigom nove ruske zvezde "belog sporta".

ОВО НИКО ЖИВ НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Ево шта је Рускиња урадила на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Ima samo 16 godina i uspela je nešto što mnogi mogu samo da sanjaju.

Mira Andrejeva ne samo da je danas "debitovala na Australijan openu" i ne samo da je debi začinila pobedivši daleko iskusniju suparnicu (igrala je protiv 29-godišnje Amerikanke Bernarde Pere i savladala ju je sa 7:5, 6:2 već je, tako mlada, već stigla do nestvarnog ostvarenja:

Ima pobedu na svakom od četiri grend slem turnira.

A tek joj je pomenutih 16 godina.

Mira Andrejeva, rođena 29. aprila 2007. u Krasnojarsku, u Rusiji, 2023. je obeležila sjajnim rezultatima. Stigla je do finala Australijan opena u juniorskoj konkurenciji (izgubila meč za tu grend slem titulu od Aline Kornejeve sa 7:6(2), 4:6, 5:7), a onda je u profesionalnoj konkurenciji vezala 13 uzastopnih ITF pobeda, uz dve titule, došla do šesnaestine finala turnira u Madridu, grend slem debi imala na Rolan Garosu gde je kao kvalifikantkinja dogurala do trećeg kola (izgubila od Koko Gof), potom iznenadila i na Vimbldonu mnoge (od kvalifikacija stigla do 16 najboljih, poražena od Medison Kiz), a pobedu je ostvarila i na Ju-Es openu (u drugom kolu izgubila od eventualne šampionke, Gof).

Dobitnica je VTA nagrade za "novajliju godine", a sada je eliminisala 71. teniserku sveta, pomenutu Berdnardu Peru.

Sledeća suparnica će joj biti njen idol Uns Džabir, koja je duhovito prokomentarisala činjenicu da će igrati sa senzacionalnom Ruskinjom:

- Može biti da sam ja njen idol, ali će svakako želeti da mi ispraši zadnjicu - poručila je šesta teniserka sveta.

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle velikih uzbuđenja u meču protiv 18-godišnjeg Hrvata, koji je oduševio i samog srpskog asa, Novak Đoković se mnogo teže nego što su mnogi mislili, jer se ipak radi aktuelnom šampionu - plasirao u drugo kolo Australijan opena.

Danas je Nole saznao i ko mu je naredni rival, ali još uvek nije poznato u kom terminu. Ono što se zna, to je da će njihov meč sigurno biti u sredu.

Pratite i njega, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)