"NESTVARNO!" De Minor presrećan posle trijumfa karijere protiv Đokovića

Tanjug

03. 01. 2024. u 12:33

AUSTRALIJSKI teniser Aleks de Minor izjavio je danas u Pertu da je zadovoljan igrom i pobedom protiv najboljeg igrača sveta Srbina Novaka Đokovića u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa.

НЕСТВАРНО! Де Минор пресрећан после тријумфа каријере против Ђоковића

Foto AP

De Minor je danas u Pertu pobedio Đokovića 6:4, 6:4. On je doneo prvi poen Australiji protiv Srbije u četvrtfinalu Junajted kupa.

"Ovo je poseban trenutak za mene. Đoković je neverovatan igrač, toliko je uradio za ovaj sport. Izgleda mi sve ovo fantastično, nestvarno, srećan sam što sam to uradio u Pertu", rekao je De Minor posle meča u razgovoru sa Džimom Kurijerom.

Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i australijskog tenisera, a prvi trijumf De Minora. Đoković je prošle godine na Australijan openu pobedio De Minora 6:2, 6:1, 6:2.

"Nisam mogao da igram gore nego tada! Kada igrate sa njim morate da verujete u sebe, šta god, samo da se borite do kraja. Danas je bio moj dan i veoma sam srećan zbog te pobede. Mnogo mi to znači, hvala vam mnogo na podršci", dodao je australijski teniser.

De Minor je istakao da je dobro servirao na današnjem meču sa Đokovićem, koji je imao problema sa povredom ruke.

"Ti udarci su došli zbog toga što mnogi nisu verovali u mene. Sada sam im dokazao da greše. Nikad neću biti najbolji, ali moram da se adaptiram, da pokažem varijacije i različite stilove tenisa. Danas sam uspeo u tome", zaključio je De Minor.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)