SRBIJA U PROBLEMU: Junački poraz Olge Danilović protiv šampionke Vimbldona

Novosti online

02. 01. 2024. u 06:49

Marketa Vondrušova pobedila je Olgu Danilović rezultatom 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:3), pa Češka nakon prvog singla vodi 1:0 protiv reprezentacije Srbije u duelu grupe E Junajted kupa u Pertu.

СРБИЈА У ПРОБЛЕМУ: Јуначки пораз Олге Даниловић против шампионке Вимблдона

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Danilovićeva je pružila snažan otpor Vondrušovoj, aktuelnoj šampionki Vimbldona, ali nije uspela da osvoji prvi poen za Srbiju u duelu sa Češkom na Junajted kupu.

Nije delovalo da će sedma teniserka na VTA listi morati za pobedu da se bori u trećem setu pošto je u prvom uzela dva brejka i prepustila Danilovićevoj samo jedan gem za ubedljivih 6:1.

Ipak, nije ni tada na terenu sve bilo tako lako za Čehinju pošto je Danilovićeva već u prvom gemu u kojem je protivnica servirala imala jednu, a u narednom i dve brejk lopte, ali nijednu nije kapitalizovala.

Vondrušova je i drugi set otvorila brejkom, povela je 2:0, ali se srpska teniserka nije predala, podigla je nivo igre, konačno u petom gemu oduzela servis protivnici (iz ukupno petog pokušaja), a onda isto učinila i u osmom za vođstvo od 5:3, nakon čega je sigurno odservirala za izjednačenje - 1:1 u setovima.

Popustila je koncentracija na obe strane mreže, pa je peti set bio pravi festival brejkova. Prva je zapretila Danilovićeva i povela 1:0, ali je Čehinja odgovorila sa osvojenih pet gemova u nizu - 5:1.

Servirala je za pobedu, ali je Srpkinja uspela da odloži poraz i smanji na 5:2, potom i na 5:3, ali više od toga nije mogla.

Priliku da donese izjednačenje Srbiji ima Novak Đoković protiv Jiržija Lehečke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)