TO JE NOVAK! Šveđanin šokiran potezom Đokovića, a u ATP-u se prave ludi

Novosti online

05. 12. 2023. u 08:51

Magnus Norman, trener Stana Vavrinke, oduševljen je potezom Novaka Đokovića.

ТО ЈЕ НОВАК! Швеђанин шокиран потезом Ђоковића, а у АТП-у се праве луди

Tanjug/AP

Šveđanina, koji je nekada bio drugi igrač sveta, impresionirao je gest Novaka Đokovića prema osvajaču ATP Nekst Gen finala u Džedi, Hamadu Međedoviću.

Eldin Međedović, otac mladog tenisera iz Novog Pazara, otkrio je kako je Novak pomogao Hamadu tokom karijere kada je odlučio da finansira deo njegovih troškova i omogućio mu da trenira na terenima na Dorćolu.

- Pričali smo o koracima koje Hamad treba da preduzme u karijeri.  Štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. Novak nam je davao ideje, šta treba da uradi sa igrom, a ja sam mu rekao: "Nole, žao mi je, ali te stvari koštaju puno!" Ali Đoković je nastavio da priča o trenerima, šta ćemo da radimo. Sve što Hamad treba da uradi jeste da radi vredno, ja ću se pobrinuti za sve ostalo. Edo, ja ne radim to za novac. Zarađujem ga negde drugde. Ovde hoću da pomognem. Kakav bih to bio čovek kada ne bih pomogao nekome ko to zaslužuje, voli tenis i na sve to, pruža dobre rezultate? Znate šta ćete da uradite? Jednog dana, kada Hamad uspe, uzmite nekoga pod svoje krilo i pomozite mu na isti način - kazao je pre nekoliko godina Hamadov otac.

To je ostavilo snažan utisak na Normana koji je reagovao na ovu priču na društvenim medijima.

- U godini koja je jako ispunjena agresijom, mržnjom i nasiljem na ovom svetu, ovo je predivno pročitati. Čin dobrote i davanja bez želje za publicitetom. Svaka čast, Đoker Nole - poručio je Norman.

I pored toga, vredi podsetiti da ATP ni tada, a ni ove godine, nije nominovao Novaka Đokovića na listu kandidata za fer-plej nagradu koja nosi ime Normanovog zemljaka, bivšeg broja jedan, Stefana Edberga.

Protekle dve decenije kao laureati su se uglavnom smenjivali Rafael Nadal i Rodžer Federer.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?