ZAPAD GLEDA I NE VERUJE! Rusi organizuju teniski turnir, dolaze dvojica srpskih tenisera, jedan poznati Španac, ali i Francuz

Novosti online

28. 11. 2023. u 10:42

RAT u Ukrajini, ili "Specijalna vojna operacija", kako Rusija zove svoju vojnu intervenciju, i dalje privlači ogromnu pažnju svetske javnosti, a najnovije vesti vezane za pomenute dve države tiču se i sporta. Tačnije, tenisa.

ЗАПАД ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Руси организују тениски турнир, долазе двојица српских тенисера, један познати Шпанац, али и Француз

Foto: Tanjug

Podsetimo najpre da se, maltene čim su ruske trupe ušle u Ukrajinu u februaru 2022, ruski sport našao na udaru brojnih sankcija. Reprezentacije su izbacivane s takmičenja, klubovi takođe naprasno završavali s učešćima na međunarodnoj sceni, brojni indivdualni sportisti nisu mogli da igraju, ili, kao u tenisu, mogli su - samo ako se odreknu imena države, zastave i himne.

Međutim, Rusi su pronašli način kako da izigraju ceo svet i organizuju teniski turnir u svojoj zemlji. 

Drugo izdanje Trofeja Severne Palmire biće održan od 1. do 3. decembra u Sankt Peterburgu i očekuje se da će na njemu učestvovati neki do najboljih teniserki i tenisera. Sponzor turnira je Gazprom.

-Turnir nije povezan sa VTA niti VTA podržava njegovo održavanje. Teniserke se na VTA turu takmiče kao nezavisno ugovorne strane i imaju pravo da učestvuju na egzibicionim turnirima u periodu van sezone, po svom izboru, bez straha od sankcija - naveli su iz VTA.

ATP se ovim povodom nije za sada oglasio.

Prema najavama organizatora, na turniru bi, između ostalih, trebalo da nastupe Julija Putinceva, Anastasija Potapova, Veronika Kudermetova, Karen Hačanov, Roberto Bautista Agut i Adrijan Manarino, ali i dva momka koja predstavljaju Srbiju, a to su Dušan Lajović i Lalo Đere.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!