KRAJINOVIĆ: ''Sa Đokovićem imamo velike šanse da osvojimo Dejvis kup''

Novosti online

21. 11. 2023. u 13:36

Reprezentativac Srbije Filip Krajinović izjavio je u uključenju u Jutarnji program RTS, pred duel sa Velikom Britanijom u četvrtfinalu F8 Dejvis kupa, da reprezentacija treba da iskoristi to što je Novak Đoković u timu i da ima velike šanse da osvoji titulu koju je osvojila 2010. godine.

КРАЈИНОВИЋ: Са Ђоковићем имамо велике шансе да освојимо Дејвис куп

Tanjug/AP

- Atmosfera u ekipi je super, svi smo spremni. Imali smo nekoliko treninga u Beogradu, ovde smo došli u nedelju, a danas će nam se priključiti i Novak. Kompletni smo, svi su zdravi, jako motivisani, i veruju da možemo da osvojimo Dejvis kup - rekao je Krajinović.

Ekipi se posle osvajanja Završnog turnira u Torinu u Malagi priključio i Novak Đoković čiji se trening očekuje već danas.

- Gledali smo finale, pratili sve rezultate, mislimo da je očekivano osvojio. Radujem se njegovom dolasku, drago mi je što je igrao jako dobro i što ovde dolazi kao osvajač mastersa. Danas će mu biti prvi trening ovde, a u četvrtak očekujemo i meč - istakao je teniser Srbije.

Krajinović smatra da je Britanija uprkos izostanku Marija i Evansa težak protivnik.

- Podrška nam je važna, sigurno će biti naših navijača ovde i očekujemo da budu uz nas. Nemaju Marija i Evansa, ali sa druge strane imaju Norija i Drejpera koji su levoruki i jako dobri teniseri. Moramo da se fokusiramo i da budemo koncentrisani na singl, jer su u dublu jako dobri - dodao je Krajinović.

Ističe da je došao u Malagu kao podrška i sparing partner.

- Ima sličnosti kao i 2010. godine, zato sam i ja ovde došao iako nisam igrao šest meseci, ali ću biti podrška i sparing partner. Tu je i Janko Tipsarević, tako da je cela ekipa iz 2010. okupljena. Treba iskoristiti to što je Novak ovde, Kecmanović, Lajović i Đere takođe igraju jako dobro, šanse su nam velike - zaključio je Krajinović.

Reprezentativac Srbije dodao je da će Đoković u pola šest izaći na prvi trening sa saigračima i da je najbolji teniser sveta maksimalno fokusiran na duel sa Velikom Britanijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)