SENZACIJA: Karlos Alkaraz izgubio na Završnom mastersu u Torinu!

Novosti online

13. 11. 2023. u 17:26

Nakon što je Novak Đoković pohod na poslednji ATP trofej u 2023. započeo pobedom, Karlos Alkaraz i Aleksander Zverev priredili su izuzetno zanimljiv teniski dvoboj na startu takmičenja "Crvene grupe" na Završnom mastersu koji se održava u Torinu.

СЕНЗАЦИЈА: Карлос Алкараз изгубио на Завршном мастерсу у Торину!

FOTO: Tanjug/AP

Pobedu je na kraju odneo osmi igrač sveta, Zverev, koji je Alkaraza savladao posle preokreta sa 6:7(3), 6:3, 6:4.


Debitant na ovom nadmetanju, mladi Španac koji se i prošle godine kvalifikovao ali potom morao da odustane usled povrede, prvi je poklekao, ali brzo je uzvratio udarac. I to uz neke nestvarne poene.

Na rani brejk Nemca ruskog porekla, Alkaraz je uzvratio izjednačenjem na 3:3, potom došao do set-lopte i pre taj-brejka, a u njemu gospodario terenom taman toliko da tu deonicu i osvoji.


Usledilo je potom ono što je malo ko očekivao. U prvom gemu drugog segmenta meča, Zverev se suočio sa brejk loptom do koje je došao njegov suparnik, pa se činilo da će, posle izgubljenog seta, da se nastavi njegov pad. Ali, nemački teniser ne samo da se spasao iz te situacije, već odmah potom "oduzeo servis" Karlosu Alkarazu, što je za tili čas "potvrdio" i otišao na velikih 3:0.


Od toga se u drugom setu Alkaraz nije oporavio, a prava borba rasplamsala se u trećem.

U njoj je Aleksander Zverev prvi počeo da "preti", a nakon propuštene brejk šanse u trećem gemu, u petom ju je iskoristio sa vođstvo od 3:2.

U narednom gemu španski teniser je uspeo da, iako je primao servise, povede, ali ne i da prednost zadrži - njegov rival je mini-preokretom došao do dva razlike, a to onda i "pretvorio" u pobedu nad drugoplasiranim sa ATP liste (spasavši brejk loptu u završnom gemu).


U ovoj grupi još su i Rusi, Danil Medvedev i Andrej Rubljov, čiji je meč zakazan za ponedeljak od devet uveče po našem, srednjoevropskom vremenu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)