O POTEZU RUSA BRUJI CEO SVET: Danil Medvedev pokazao Francuzima srednji prst, ali ni tu nije kraj (VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2023. u 14:26

Danil Medvedev završio je učešće na mastersu u Parizu već u 2. kolu, a nakon poraza od Grigora Dimitrova potpuno je izgubio kontrolu.

О ПОТЕЗУ РУСА БРУЈИ ЦЕО СВЕТ: Данил Медведев показао Французима средњи прст, али ни ту није крај (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

On je tokom celog meča bio u ratu sa glavnim sudijom i pariskom publikom, ali to nije ništa u poređenju sa onim što je uradio dok je napuštao teren.

Medvedev je publici pokazao srednji prst. Kada je bio upitan da prokomentariše svoj potez, sve je okrenuo na ironiju.

– Nisam pokazivao prst nikome, samo sam gledao nokte. Ovako – pokazao je Rus, ali njegov smeh je najbolje govorio da ni on sam ne misli to. - Zašto bih tako nešto uradio sjajnoj pariskoj publici.

Sve je počelo glasnim zvižducima posle bacanja reketa.

– Normalno je da su mi zviždali, ne vidim nikakav problem u tome. Ali kada sam hteo da serviram, počeli su da mi aplaudiraju. To ne bi smeli da rade.

Nije tu bio kraj.

– Kada sam hteo da serviram, sudija je rekao da Grigor nije spreman. Dobro, to se dešava, ali publika opet meni zviždi. Tada sam rekao da neću da igram dok mi zvižde. Publika je nastavila a ja sam dobio opomenu. Tada sam sebi rekao, neću da budem diskvalifikovan i nastavio sam da igram – na svoj, pomalo sarkastičan, pomalo duhovit način prepričao je Danil incident.

Na pitanje šta misli o ponašanju francuske publike prema njemu, pogotovo zbog činjenice da živi u ovoj zemlji, Medvedev ističe:

– Prvo, to nema veze sa Francuskom. Ponašanje publike zavisi od turnira, od mog ponašanja, od reakcije gledalaca. Sve zajedno. Imam mnogo francuskih prijatelja, a ni oni ne vole ovaj turnir. Možda je tu razlog.

A onda je dodao još jednu žaoku Parižanima:

– Ovde sam mnogo bolje igrao pred praznim tribinama – podsetio je na vreme korone. Trijumfovao je 2020.

U glasine da postoji mogućnost da Bersi izgubi licencu i masters se preseli u Saudijsku Arabiju, ne veruje. Pariska hala ima dve godine da se prilagodi zahtevima ATP tura.

– Čuo sam za šanse da se preseli u drugu dvoranu, ali ne verujem da Pariz može da izgubi masters. Ovo je jedan od legendarnih turnira, mnogo je čuvenih igrača među njegovim šampionima. Osvojio sam ga i ja. Vratiću se i pokušati da još boljom igrom pridobijem publiku – objasnio je Medvedev. – Nemam ništa protiv gledalaca, samo stvari ponekad ne kliknu.

A razlog za poraz vidi u dva elementa.

– Igrao sam finale prošle nedelje u Beču, teško je dobro odigrati dva turnira zaredom, pogotovo jer su loptice različite. Dimitrov je u veoma dobroj formi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)