ŠAH JE DOBAR ZA TENIS! Kad Novak Đoković hvali Bekera

Mnoge pojedinosti biće, kao u šahovskoj igri, važni elementi do konačnog trijumfa Novaka Đokovića u pariskom Bersiju.

ШАХ ЈЕ ДОБАР ЗА ТЕНИС! Кад Новак Ђоковић хвали Бекера

Foto: Goran Čvorović

A kad smo već kod šaha, bio je zanimljiv Novakov komentar oko toga što je prošlogodišnji osvajač pariske titule, Holger Rune, koji ga je pobedio u finalu, angažovao njegovog bivšeg trenera Borisa Bekera.

- Video sam da igraju šah. To je bilo prvo što je Boris uveo u našu ekipu. To je odlično, zbog fokusa na mentalnu jasnoću i strategiju – kazao je Nole.

Drago mu je što je Holger uzeo njegovog nekadašnjeg stratega:

- Boris je legenda našeg sporta, neko ko tako dobro razume igru i iz igračke perspektive, i iz perspektive trenera. Neverovatno je inteligentan, pun samopouzdanja, staložen. Bio je poznat po svojoj mentalnoj snazi i sposobnosti da smisli najbolju igru kada je bio suočen sa najvećim pritiskom.

Pun je hvale za čoveka s kojim je postigao velike uspehe na teniskom polju.

- Boris je dragi prijatelj, neko ko je prošao kroz mnogo toga u poslednjih nekoliko godina svog života. Zaista mi je drago što ga vidim ponovo na turneji kao trenera. Verovatno mi neće biti tako lepo i prijatno da ga vidim u suprotnom boksu, ako se suočim sa Holgerom. Ali, u isto vreme, sa Borisom sam održao prijateljski odnos i on zna da zaista mnogo volim njega i njegovu porodicu – zaključio je Novak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)