TENISKI ŠOK: Karlos Alkaraz izgubio na startu mastersa u Parizu - evo šta to znači za Novaka Đokovića!

Novosti online

31. 10. 2023. u 23:14

Novak Đoković nije mogao ni da sanja da će ovo da se desi na početku pariskog mastersa - njegov najveći rival u borbi za prvo mesto na ATP listi, Karlos Alkaraz, eliminisan je već u prvom kolu.

ТЕНИСКИ ШОК: Карлос Алкараз изгубио на старту мастерса у Паризу - ево шта то значи за Новака Ђоковића!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Alkaraz je izgubio od 45. igrača sveta, Rusa Romana Safiulina, koji je velikog favorita savladao u dva seta - 6:3, 6:4.

Ono što je trebalo da predstavlja, prema svim očekivanjima, lak posao za mladog Španca, pretvorilo se u rusku lekciju koja je trajala 100 minuta.

Istina, Alkaraz je bolje "otvorio" meč, napravio brejk u trećem gemu, ali...

Tada je krenuo Safiulin da igra kao u transu. Odmah je "oduzeo servis" Alkarazu, potom to uradio još jednom u nastavku seta i lako ga rešio u svoju korist.

U drugoj deonici je Alkaraz takođe prvi napravio brejk, ali ih je onda doživeo u petom i sedmom gemu, što je njegov rival iz Ruske Federacije iskoristio za najveću pobedu u karijeri.

Šta ovaj poraz Alkaraza znači za ATP listu i Novaka Đokovića?

Od ovog trenutka, matematički je postalo nemoguće da Nole izgubi prvo mesto na svetskom rangiranju pre 20. novembra. To znači da će sigurno biti 399. nedelja na vrhu ATP liste.

Prvo mesto i na kraju godine još uvek nije matematički garantovano, čak i da Đoković osvoji Pariz, ali ako tu titulu osvoji, onda mu samo jedna pobeda u grupnoj fazi završnog mastersa garantuje da će 2023. okončati kao prvi na ATP listi.

Nole dvaput na terenu u sredu!

Podsetimo, Novak Đoković je ovog utorka odigrao prvi meč u Parizu i to u konkurenciji parova, a Nole i Miomir Kecmanović su ostvarili trijumf.

Njih dvojica bi u sredu kasno uveče trebalo ponovo na teren, i to nakon što Nole odmori od nastupa u singlu (igra u idealnom terminu o čemu su vam "Novosti" već pisale), pa da, oko 21 sat, sa Kecmanovićem krene "na" treće nosioce, Rohana Bopanu i Metjua Ebdena.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)