IZNENAĐENJE: Hamad Međedović baš rano zaustavljen u Bazelu

Tanjug

21. 10. 2023. u 17:31

SRPSKI teniser Hamad Međedović ispao je u prvom kolu kvalifiakcija za ATP turnir u Bazelu, pošto je ove subote poražen od Libanca Benjamina Hasana sa 6:2, 5:7, 7:6(3).

ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Хамад Међедовић баш рано заустављен у Базелу

Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Trenutno 161. igrač sveta je bolje otvorio meč i odmah oduzeo servis 102. na planeti. Ponovio je taj čin u sedmom gemu i potom bez problema servirao za osvajanje seta.

Srpski teniser je zaigrao agresivnije, pritom je popravio igru sa osnovne linije. Uspeo je da na samom kraju drugog segmenta brejkne protivnika za izjednačenje u setovima.

Odlučujući treći deo meča je zbog odlične servis igre oba tenisera otišao u tajbrejk, tokom kojeg je Libanac Međedoviću oduzeo čak četiri servisa i tako trijumfovao u meču koji je trajao dva sata i 10 minuta.

Vredi pomenuti da je Hamad pri vođstvu od 5:4 u trećem setu imao meč loptu na servis rivala, ali nije uspeo da je iskoristi.

Hasan će za ulazak u glavni žreb Bazela igrati protiv boljeg iz duela Sumit Nagal (Indija) - Dominik Kepfer (Nemačka).

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)