NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPANJIO AMERIKANCE: Posle pobede pričao im o patnji Srbije tokom 90-ih, pa zapevao! (VIDEO)

Novosti online

05. 09. 2023. u 22:41

Novak Đoković je prošao u polufinale Ju-Es opena 2023, pa i ne čudi njegovo zadovoljstvo.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЗАПАЊИО АМЕРИКАНЦЕ: После победе причао им о патњи Србије током 90-их, па запевао! (ВИДЕО)

Screenshot / Eurosport

Podsetimo, Novak Đoković je pobedio Tejlora Frica i tako došao na "dvokorak" od svoje 24. grend slem titule.

Na konstataciju voditeljke programa, Rene Stabs, da je 47. plasmanom u polufinale grend slem turnira prestigao rekord Rodžera Federera, ovako je odgovorio na pitae "šta prođe kroz glavu posle takvog ostvarenja, ali i tokom tog meča":

- Ovo je sport koji mi je mnogo toga dao, imajući u vidu kroz šta sam prošao u Srbiji tih 90-ih godina. A trebalo je kroz mnogo toga proći, i to ne samo ja sam, već i sa mojim roditeljima. Trebalo je trenirati u onim uslovima u kojima je bila moja država, putovati po inostranstvu... Hvala onima koji su mi sve vreme bili podrška na tom putu, a moji roditelji su i sada tu i šaljem im poljupce. Eto, to je dug odgovor na to šta mi prolazi kroz glavu. A u ovom delu karijere samo želim da što više uživam.

A onda - osvrt na burnu komunikaciju sa američkim navijačima:

- Naravno da je očekivano da publika podržava domaće igrače. Štaviše, volim tu energiju koju dobijam. Hranim se tom energijom, kakva god da je, pokušavam da je koristim kao gorivo za moj najbolji tenis. Toliko godina sam ovde imao dobre nastupe, nadam se da će i kroz nekoliko dana to da se nastavi.

Na kraju je sve prešlo u šaljiviji deo "analize". Na konstataciju da se ošišao, odgovorio je ovako:

- Da, uradio sam to namerno i, evo, bio sam aerodinamičniji nego inače! Šalim se, naravno, pogledajte koliko sam mokar... Nekoliko puta sam morao da menjam garderobu, jako je velika vlaga, velika temperatura, ali kako je meni tako i mom rivalu. Prosto, morate da se borite... Eto, kako je malopre pesma išla, "You gotta fight" - rekao je Đoković, onda uzeo mikrofon sa publikom zapevao hit "You gotta fight for your right - to party!" (Morate se boriti za svoja prava - da se veselite).

Potom je još samo dodao da će da se sada odmara, podigne noge i popije pićence ("biće to voda sa limunom", otkrio je), pa da vidi koji će mu to Amerikanac biti naredni rival, harizmatični Fransis Tijafo, "koji donosi mnogo strasti i energije", ili Ben Šelton.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)